Svampebøffer af champignon

3. december 2014 by jacobdklarsen

Dato: 03. december 2014
KategoriMad 
Tags: Svampe, Champignon, Vegetar, Sanker, Spis Naturen, Grøntsager, Fennikel, Pære, Krydderurter, Basilikum, Timian, Æg, Hvidløg, Svampejagt, Trøffelolie

I søndags var jeg ude i Ryde Skov for at lede efter svampe med min Mormor. Jeg ved at der stadig er flere pigsvampe og tragtkantareller ude i skovene, trods vi befinder os i december måned.
Men pga. kulden og min 85årige mormors bentøj blev det en forholdsvis kort tur, hvor vi ikke kom og frem til tragtkantarel-spottet. Dog fik vi samlet en god sjat Lille Blod Champignon. Både unge om gamle.Billede 30-11-14 12.59.48

Billede 30-11-14 12.07.35Disse champignons lavede jeg i går om til svampebøffer af champignon. Jeg har ikke prøvet lave svampebøffer før, men jeg tænkte at det måtte være en god måde at give svampene lidt konsistens og smag. Og da jeg gerne vil øve mit vegetar gen, var dette jo en oplagt mulighed.
Resultatet blev virkelig godt. God sprød skorpe, dejlig konsistens indvendigt og virkelig god smag. Og som hende som jeg serverede dem for sagde: “De ligner jo endda almindelige hakkebøffer. Dem ville du sagtens kunne servere for drengene”

 Nedenstående opskrift er uden mængdeangivelser, da der gik lidt leg i køkkenet og jeg bare prøvede mig frem.

Svampebøffer af champignon

Rating: 51

Forberedelsestid: 20 minutes

Tilberedningstid: 20 minutes

Samlet tidsforbrug: 40 minutes

Svampebøffer af champignon

En gennemgang af, hvordan du laver de lækreste vegetariske svampebøffer af champignon

Ingredienser

 • Champignons
 • Æg
 • Frisk timian
 • Frisk rosmarin
 • Frisk Basilikum
 • Salt og peber
 • Hvidløg
 • Trøffelolie
 • Rasp / Polenta
 • Havregryn
 • Hvedemel

Fremgangsmåde

 • Start med at rens og hak champignonsene godt. Jeg vil anbefale at du bruger en blender.
 • Min blender er gået i stykker, så det var et kæmpe arbejde at hakke det hele i hånden.
 • Derefter skal alle de andre ingredienser blandes sammen.
 • Til en mellemstor magrethe-skål fyldt med hakkede champignons brugte jeg: 4 æg, en hel potte basilikum, en stilk rosmarin, en håndfuld timiankviste, 3 pressede fede hvidløg, en god sjat polenta(jeg var løbet tør for rasp…) og et skvæt trøffelolie. Husk at hak krydderurterne godt. Og godt med salt og peber.
 • Når farsen er blandet sammen kan det godt være en noget våd fars. For at få en lidt mere frikadelle-agtig fars tilsæt da hvedemel og/eller rasp og/eller havregryn, indtil den har den rette konsistens.
 • Varm en pande godt op. Tilsæt olie når panden er varm. Smæk en lille klat af farsen på panden og stege en lille mini frikadeller. Smag på den. Mangler farsen noget? Hvis ikke, kan du gå igang med at stege bøfferne.
 • Varm pande. Olie. En stor klat fars på panden og forsøg så at lave dem flotte runde.
 • Bøfferne steges sprøde på begge sider. Jeg tror de er meget svære at stege tørre, så giv dem endeligt rigeligt med tid.
 • Jeg serverede bøfferne med en fennikel salat med pære, citron, olie, salt og peber.
https://jacobdklarsen.dk/2014/12/03/svampeboffer-af-champignon/

 


1 kommentar »

 1. Hej!

  Er der nogle mål på opskriften? I aften må blive et forsøg uden mål, men vil du eventuelt dele dine? Sådan i forhold til hvor mange gram havregryn osv.? 🙂

  Mvh
  Kristine

  Kommentar by Kristine — 19. marts 2020 @ 16:09

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51