Røget dyrehjerte

21. maj 2017 by jacobdklarsen

Dato: 21. maj 2017
Kategori: Mad
Tags: Jagt, Rådyr, Vildt, Hjerte, Forret, Appetizer, Krondyr, Rygning, Røget, Rygeovn

Som jeg har skrevet om i flere tidligere indlæg, så er en af mine favorit spise dyrehjerter. Om det er fra fasaner, kaniner, rådyr, dådyr eller ænder er lige fedt. Jeg er vild med hjerter. Udsøgt spise. Og så er jeg vild med at ryge mad. Så når det lykkedes at kombinere dyrehjerter og rygning, så er jeg temmelig glad. Derfor dette indlæg med opskrift på Røget dyrehjerte.

Jeg arbejder pt. med jagt på et gods i Skotland, hvor jeg i den forbindelse laver en del slagterarbejde af nedlagte dyr.
Kødet bliver solgt til en kødhandler, som sørger for videre ekspedition til slutforbrugeren. Bl.a. kan kødet også købes i danske supermarkeder, som Meny og Inco.
Jeg tillader mig dog at beholde hjertet og leveren fra dyrene, da det udover at være en af mine livretter også er god gratis og nærende mad.

Hjerter er utrolig fint kød, som kan bruges i simregryderetter og steges rosa på panden. Ved at ryge det bevares saften, smagen og den fine farve.

Røget dyrehjerte

Rating 

Forberedelse: 

Tilberedning: 

Total: 

Nem opskrift på røget dyrehjerte, som smager helt fantastisk. I denne opskrift vises fremgangsmåden til varmrøget vildthjerter af rådyr og krondyrhjerter.
Ingredienser
 • Salt
 • Dyrehjerter (I denne opskrift bruges rådyr og krondyrhjerter)
Fremgangsmåde
 1. Start med at skær sener, fedt, blod osv. væk fra hjerterne og rens dem.
 2. Derefter skal de lægges til saltning i et døgn. Du kan bruge almindelig køkkensalt, lagesalt, eller salt med nitritsalt.
  Gnid hjerterne godt i saltet, dækkes til og sæt på køl i 24 timer.
 3. Hjerterne skyldes rene i koldt vand og lægges i udvanding i 3-4 timer (tildækkes med vand i en gryde).
 4. Tør herefter hjerterne og hæng dem til tørre i 24 timer. (Jep, jeg var løbet tør for madlavningsnor)
 5. Når hjerterne er tørre er de klar til at blive røget. Hjerterne kan både koldryges og varmryges. I denne omgang fik de godt med røg og varme i 2 timer. Vær dog opmærksom på rygetiden ved varmrygning skal varieres efter hjerternes størrelse. Et lille hjerte skal ryges i kortere end et stort.
 6. Du kan mærke på hjerterne, hvornår de er færdige. De skal føles ligesom en god medium bøf. Ikke for hård, og ikke for blød.

Kødet kan både bruges som pålæg, til frokost eller som en appetizer på lidt brød. 


1 kommentar »

 1. Ved hvilken temperatur skal hjerterne røges ?

  Kommentar by Finn Jørgensen — 8. august 2018 @ 15:25

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51