Cuisine: Dansk
Author: jacobdklarsen
Prep time: 27 Timer
Cook time: 2 Timer
Total time: 29 Timer
Nem opskrift på røget dyrehjerte, som smager helt fantastisk. I denne opskrift vises fremgangsmåden til varmrøget vildthjerter af rådyr og krondyrhjerter.
- Salt
- Dyrehjerter (I denne opskrift bruges rådyr og krondyrhjerter)
- Start med at skær sener, fedt, blod osv. væk fra hjerterne og rens dem.
- Derefter skal de lægges til saltning i et døgn. Du kan bruge almindelig køkkensalt, lagesalt, eller salt med nitritsalt. Gnid hjerterne godt i saltet, dækkes til og sæt på køl i 24 timer.
- Hjerterne skyldes rene i koldt vand og lægges i udvanding i 3-4 timer (tildækkes med vand i en gryde).
- Tør herefter hjerterne og hæng dem til tørre i 24 timer. (Jep, jeg var løbet tør for madlavningsnor)
- Når hjerterne er tørre er de klar til at blive røget. Hjerterne kan både koldryges og varmryges. I denne omgang fik de godt med røg og varme i 2 timer. Vær dog opmærksom på rygetiden ved varmrygning skal varieres efter hjerternes størrelse. Et lille hjerte skal ryges i kortere end et stort.
- Du kan mærke på hjerterne, hvornår de er færdige. De skal føles ligesom en god medium bøf. Ikke for hård, og ikke for blød.
Recipe by Jacobdklarsen.dk at https://jacobdklarsen.dk/2017/05/21/roeget-dyrehjerte/
3.5.3208