Nemme sprøde polenta fritter

14. januar 2016 by jacobdklarsen

Dato: 14. januar 2015
KategoriMad
TagsJagtVildtSvampePolenta, Rosmarin, Krydderurter, Rådyr

Flere og flere steder i 2015 begyndte jeg at se folk lave sprøde polenta fritter, i stedet for traditionelle pomfritter.
Jeg kan ret godt lide polenta, som er malede majskerner, der kan tilberedes som polentagrød eller afkøles og formes i stive faconer.
Jeg havde dog aldrig selv lavet polenta, men tænkte at det måtte være temmelig nemt at lave, hvorfor jeg kastede mig ud i det. Jeg lavede de sprøde polenta fritter med rådyrmørbrad, som jeg havde liggende i fryseren.

Polenta fritter bliver sprøde og smager lidt af majs. Dog kan smagen justeres ved brug af salt, peber, hvidløg, parmesan og krydderurter.

Nemme sprøde polenta fritter

Forberedelse: 

Tilberedning: 

Total: 

Opskrift til sprøde nemme polenta fritter, som er et godt alternativt til almindelige pomfritter.
Ingredienser
  • 250 gr polenta
  • 1 l vand
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk olivenolie
  • Frisk rosmarin
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Start med at bring vandet i kog og hæld polentamelet i under omrøring. Det er vigtigt at der hældes langsomt i under omrøring, ellers vil det klumpe sammen.
  2. Lad det småsimre i et kvarters tid under jævnlig omrøring. Tilsæt ekstra vand, hvis nødvendigt.
  3. Polentaen hældes i et fad og fordeles jævnt ud.
  4. Stil det på køl i minimum 2 timer.
  5. Derefter vendes polentaen ud på et skærebræt.
  6. Derefter skæres de i passende fritter-størrelser og kommes på en bageplade.Kom godt med olivenolie på og krydr med salt og rosmarin.
  7. Bages derefter i en ovn ved 225 gr. i ca. 30 minutter eller indtil de er sprøde.
  8. Jeg serverede dem til en rådyrmørbrad med svampestuvning og en god salat.

 

 


Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment