Dato: 23. februar2015
Kategori: Mad
Tags: Rådyr, Rullepølse, Vildt, Jagt, Spis Naturen, Kød, Gammel-Dansk-Mad, Pålæg, Rødløg, Persille, Enebær
Jeg kan godt lide at lave rullepølser. Det er sjovt og nemt.
Til en nytårsaften for er par år siden, var der lavet sådan nogle bordkort-ting, som skulle præsentere en for de andre gæster. På mit bordkort var der skrevet:
Det passede vel egentligt meget godt 🙂
I weekenden havde jeg lidt alenetid, og da jeg havde nogle små rådyrslag liggende i fryseren, var det vist tid til at lave rådyr rullepølse. Slagene var så små at det blev en lille mikro-rullepølse. Men godt smagte den.
Jeg har også en anden opskrift på Vildt rullepølse, som du kan finde her: Vildt Rullepølse
Forberedelse:
Tilberedning:
Total:
- Rådyrslag
- Persille
- Rødløg
- Salt og peber
- Enebær
- Tørret rosmarin
- Husblas
- Laurbærblade
- Start med skær slaget fri far ribbene.
- Skær derefter sener, hinder, osv. fra så du kun har kødet, med lidt fedt, tilbage.
- Kom derefter godt med salt på kødet.
- Hakket persille og rødløg kommes på slaget.
- I morder knuses godt med hvid peber (almindelig peber kan også gå an), enebær og tørret rosmarin.
- Blandingen fordeles på slaget.
- Husblas lægges på slaget, hvorefter der rulles sammen og bindes stramt med en kødsnor.
- Rullepølsen lægges i en gryde med vand, laubærblade, peberkorn og løg og koges i en times tid.
- Derefter skal rullepølsen bare lægges i pres i en rullepølsepresser i et døgn. Læg eventuelt rullepølsen i pose. Det holder på saften og så slipper du for at gøre presseren ren.
- Derefter er den klar til at blive spist. Velbekommen.
[…] jeg i sidste uge lavede rådyr rullepølse havde jeg nogle ribben tilbage. De skulle da ikke gå til spilde. Og da der i fredags var […]
Pingback by Rådyr ribs — 4. marts 2015 @ 17:55