Syltede græskar

10. januar 2015 by jacobdklarsen

Dato: 10. januar 2015
Kategori: Mad
Tags: Syltning, Græskar, Hokkaido, Eddike, Vanilje, Sukker, Gammel-Dansk-Mad

For 4 år siden havde jeg inviteret min daværende kæreste på et kroophold. På kroen fik vi serveret en helt virkelig lækker sylte. Dagen efter gik vi en tur i den lokale by, og i boghandleren måtte jeg ind at lede efter en opskriftsbog til sylte.
Sådan en fandt jeg ikke, men til gengæld fandt jeg en bog om syltning. Den røg med hjem, og siden har jeg været vild med at sylte grøntsager, bær osv. Fra Københavns Fødevarefællesskab får jeg sommetider en del grøntsager, som jeg ikke kan nå at spise. Og der er syltningen perfekt. Det samme gælder for sommerens lækre frugter og bær. I stedet for at købe jordbær, hindbær osv. om vinteren, der har været transporteret på tværs af verdenen og forurenet miljøet, så sylt den danske sommers lækre bær og frugter. Det er fed måde at gemme den gode smag på.

 

Syltning af grøntsager

 

Hvad enten du er kunde hos Aarstiderne, et fødevarefællesskab, laver græskar til Halloween eller andet, så kender du sikkert det med at brænde inde med græskar. Man kigger på dem og tænker, hvad pokker skal jeg stille op med dem? Udover at lave suppe, tærte og bage dem, så kan også sylte dem. Syltede græskar er et gode til tunge retter, som julens fede and og flæsketege og vinterens gryderetter.

 

Syltede græskar

Rating: 41

Forberedelsestid: 20 minutes

Tilberedningstid: 20 minutes

Samlet tidsforbrug: 40 minutes

Portioner: Et stort sylteglas

Syltede græskar

Ingredienser

 • 1 kg græskar (jeg brugte 1 lille Concerto Græskar og 1 lille hokkaido)
 • 3 dl eddike
 • 300 gr. sukker
 • 1 stang vanilje

Fremgangsmåde

 • Skræl græskar med en god skarp kniv.
 • Fjern kernerne. Gem dem, så du riste dem senere. , Se et andet indlæg her på bloggen herom..
 • Skær dem i i skiver og læg dem i en skål. Hæld derefter kogende vand over og lad dem trække i dette vand indtil næste dag.
 • Næste dag tages skiverne op af vandet.
 • I en gryde koges eddiken op med sukker og vaniljestang. Husk at fjern kornene og mos dem sammen med lidt sukker inden det kommes i gryden.
 • Kom græskarstykkerne i den kogende lage. Koges i ca. 15-20 min.Kommes herefter i rengjort og skoldet sylteglas.

Noter

Resultatet blev godt. Concerto græskar skiverne var klart de bedste. Hokkaidoerne var også fine, men havde taget meget smag af vaniljen. Det gjorde dem lidt julet. Næste gang vil jeg eksperimentere med lidt mere smag i form af ingefær eller chili. Her serveret med råstegte kartofler, Confit de Canard og rødkål.

https://jacobdklarsen.dk/2015/01/10/syltede-graeskar/

 

Her serveret med råstegte kartofler, Confit de Canard og rødkål.
Confit de canard med syltede græskar
Har du erfaringer med syltning af græskar, så lad mig høre.

 


2 Comments »

 1. […] jeg skrev du kan se i dette indlæg, Syltede Græskar, gemte jeg græskarkernerne fra forleden så jeg kunne lave Ristede […]

  Pingback by Ristede græskarkerner med tabasco — 12. januar 2015 @ 12:34

 2. […] jeg tidligere har skrevet om, i dette indlæg, at jeg vild med at sylte. Det er nemt og en genial måde at konservere på, samtidig med at det […]

  Pingback by Syltede rødløg — 13. februar 2015 @ 22:56

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51