Tarteletter med fasan og blå ost

16. december 2014 by jacobdklarsen

Dato: 16. december 2014
Kategori: Mad
Tags: Tarteletter, Persille, Fasan, Vildt, Jagt, Spis Naturen, Ærter, Gulerødder, Ost, Gammel-Dansk-Mad

Som jeg skrev om i dette indlæg, er jeg ikke særlig stor fan af tarteletter.
Men da jeg havde lidt fasan tilbage fra forleden, hvor jeg røg fasanbryster, tænkte jeg at jeg ville lave en tarteletter med fasan, og prøve at få en del smag i. 

Tarteletter med fasan og blå ost

Rating: 41

Forberedelsestid: 15 minutes

Tilberedningstid: 1 hour, 50 minutes

Samlet tidsforbrug: 2 hours, 5 minutes

Portioner: Til ca. 8 tarteletter

Tarteletter med fasan og blå ost

Opskrift på tarteletter med fasan, grøntsager og blå ost.

Ingredienser

  • 2 fasanlår og 1 fasanskrog
  • 2 gulerødder
  • 4-5 timiankviste
  • 1-2 fed hvidløg
  • Laubærblade
  • 2 Hønsebouillonterninger
  • 1 stort rødløg
  • 1 spsk. peberkorn
  • Persille til pynt
  • 40 gr. smør
  • Fløde
  • 1 spsk. Mel
  • 1/3 pakke danablue
  • Salt
  • Æblecidereddike

Fremgangsmåde

  • Kom fasan ned i en gryde.
  • I gryden kommes salt, gulerødder, løg, timian, peberkorn, laubærblade, hvidløg og bouillon. Fyld gryden med vand så kødet er dækket. Gem 1/3 af gulerødderne.
  • Lad det koge 1,5 time.
  • Fisk derefter kødstykkerne og og pil kødet af knogler og ben. Hak kødet i mindre stykker.
  • I en ny gryde smeltes 40 gr. smør. Når smøret er smeltet kommes melet i gryden og det piskes sammen til en bolle.
  • Hæld derefter lidt fløde i af gangen, indtil du har en jævn meget tyk sovs. Kom osten, lidt salt og peber i sovsen. Evt. lidt muskatnød.
  • Når osten er smeltet kommes der et 3-4 skefulde af fasan-kogevandet i stuvningen.
  • Kom kød, fintskåret gulerødder i skiver og ærter i også.
  • Lad det koge ned til stuvningen har den ønskede tykkelse. Evt. jævn den.
  • Smag til med salt, peber og æblecidereddike.
  • Herefter skal de bare serveres i varme tarteletter. Pynt evt. med persille.
https://jacobdklarsen.dk/2014/12/16/tarteletter-med-fasan-og-bla-ost/

 

 


3 Comments »

  1. Hold nu op det ser lækkert ud! Jeg tror jeg laver tarteletter i stedet for julemad 😉

    Comment af Rikke Berg — 16. december 2014 @ 16:25

  2. Hej Rikke

    1000 tak 🙂

    Det smagte virkelig også lækkert. Tog mig selv i at stå og spise fra gryden, efter at have spist pænt inde i stuen 😉

    Hav en god jul.
    Ps. jeres tur til Skotland så helt perfekt ud. Fed gave!

    Comment af jacobdklarsen — 16. december 2014 @ 17:43

  3. […] fasan på alverdens forskellige måder. Alt lige fra fasanpølser, fasanrilette, røget fasanbryst, Tarteletter med fasan, sprængt kød, suppe og mange andre spændende opskrifter. Alt sammen meget lækkert, men der har […]

    Pingback af Mør fasan i stegepose | JacobDKLarsen.dk — 28. november 2015 @ 23:21

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment