Traditionelle tarteletter

14. marts 2014 by jacobdklarsen

Dato: 27. juni 2014
Kategori: Mad
Tags: Selvforsyning, Tarteletter, Høns, Persille, Slagtning, Gammel-Dansk-Mad

Der hvor jeg kommer fra, smider vi ikke mad ud.
Heller ikke når hønsene i haven skal aflives.
Så bliver de slagtet, plukket og renses, så der kan laves mad af dem.

Mange vil mene at det er en smule makabert, men jeg vil mene at det er mere makabert at smide disse høns i skraldespanden og derefter gå ned i supermarkedet og købe nogle klamme billige høns.

Så da man far bad mig komme hjem til barndomshjemmet og slagte familiens høns(min far er bange for blod) sagde jeg straks ja.
Jeg har aldrig prøvet at slagte høns før, så det krævede lige at jeg måtte sætte mig ind i processen. Det er forholdvis nem.

Photo 01-02-14 11.56.44

1. Indfang hønen. 2. Hold den i benene. 3. Snur den rundt, så den bliver rundtosset og holder hovedet og hals strækt. 4. Læg hovedet på et fast underlag og hug hovedet af. 5. Læg spand over den hovedløse krop. 7. Når den døde krop er blevet rolig dyppes den døde krop ned i kogende vand, tages op igen og fjerene plukkes af. 8. Hønen rensens og indmad tages ud.   Photo 01-02-14 14.52.33

Jeg valgte at lave tarteletter af hønsene.
Jeg er ikke udpræget tarteletfanatiker, som 80 % af den danske befolkning åbenbart er. hvor kommer den der tartelet-fanatisme fra? Det er jo for pokker en virkelig kedelig spise? – En ulækker dårlig kikseting med en enssmagende varm stuvning?
Nuvel, med den rette tilberedning kan det smage ganske udmærket og jeg spiser det da også med stort velbehag et par gange om rådet.

foto (3)


2 Comments »

  1. […] Fasan, Vildt, Jagt, Spis Naturen, Ærter, Gulerødder, Ost, Gammel-Dansk-MadSom jeg skrev om i dette indlæg, er jeg ikke særlig stor fan af tarteletter. Men da jeg havde lidt fasan tilbage fra forleden, […]

    Pingback by Tarteletter med fasan og blå ost — 16. december 2014 @ 9:59

  2. […] Målet for dagens etape var mit gamle Barndomshjem, hvor min far havde lavet lækker aftensmad til mig. Coq Au Vin af høns jeg selv havde slagtet. læs om det her. […]

    Pingback by En lille gåtur | JacobDKLarsen.dk — 11. januar 2015 @ 9:48

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51