Cuisine: Dansk
Author: jacobdklarsen
Prep time: 25 min
Cook time: 3 Timer 30 min
Total time: 3 Timer 55 min
Opskrift på lækker simreret med vildt dådyrhjerte i flødesovs med paprika og svampe. En dejlig ret til en kold vinteraften
- Hjerte fra dådyr (Eller rådyr, krondyr, sika, svin eller kalv)
- Løg
- Svampe (gerne Karl Johan, men almindelige champignons kan også bruegs)
- Paprika
- Smør
- Fløde
- Vand
- Salt og peber
- Bacon
- Salt og peber
- Start med at skyl hjertet i rigelige mængder koldt vand
- Skær derefter urenheder, fedt, sener mm. fra hjertet. Skær derefter hjertet i tern.
- Løg hakkes fint.
- I en tykbundet gryde varmes smør og olie, og løgene steges gyldne.
- Svampe skæres i passende størrelser.
- Svampe, hjertet i tern, salt og peber og paprika tilsættes i gryden. Rør godt rundt, så det hele bliver brunet.
- Det hele dækkes med vand. Derefter skal det småsimre i 3 timer. Tilsæt løbende vand, så det hele er dækket
- Derefter jævnes der med fløde og sausejævner. For en mørkere farve kan sovsekulør bruges.
- Serveres med kartoffelmos eller polentagrød. Pynt med persille.
Recipe by Jacobdklarsen.dk at https://jacobdklarsen.dk/2016/11/30/daadyrhjerte-i-floedesovs/
3.5.3208