Vildt leverpostej

19. november 2016 by jacobdklarsen

Dato: 19. november  2016
Kategori: Mad
Tags: Vildt, Leverpostej, Lever, Jagt, Pålæg

Jeg har ikke haft opdateret denne blog i lang tid.
Men da flere personer har efterspurgt en bestemt opskrift, har jeg fundet kodeordet frem til bloggen, for at skrive et indlæg om vildt leverpostej.

I løbet af sommeren og efteråret 2016 har jeg skudt et par dådyr, hvorfor jeg haft en del vildt lever liggende.
Normalt når jeg ligger inde med vildt lever, hvad enten det er fra fasaner, ænder eller hjortevildt plejer jeg at lave levermousse, som også er vildt lækkert. Jeg har skrevet et par opskrifter på levermousse, som du kan læse her: Fasan levermousse og Levermousse af rådyr.

Jeg kan godt lide at lære at lave nye ting. Ting som jeg ikke har prøvet før. Om det er at starte en virksomhed eller lave en leverpostej er lige fedt.
Mit forhold til leverpostej er ret begrænset. Jeg køber aldrig leverpostej, jeg vælger aldrig leverpostej fra buffeten. Dog kan jeg godt lide  lun leverpostej med bacon og svampe til julefrokoster.

Og da jeg efterhånden er ved at være leveringsdygtig i marineret sild, og forskellige slags Rullepølse til familiens julefrokoster, er det jo oplagt at udvide repertoire til leverpostej.

Jeg har ikke før lavet leverpostej, og bestemt heller ikke vildt leverpostej. Jeg googlede derfor lidt opskrifter, kiggede i frøkens jensens kogebog osv. I alle opskrifter fremgår det at, hvis man vil lave vildt leverpostej, skal man blande almindelig  kalvelever med vildtlever i forhold 50/50.
– Det forstod jeg ikke. For vildt lever smager jo ikke dårligt. Det smager bare kraftigt og af meget mere. Mit mantra er at mad, skal smage af noget. Så jeg besluttede at lave en 100% vildt leverpostej, som gerne måtte smage af noget.

Nedenstående opskrift er med angivelse af ca. mængder, tider mm. Når jeg laver mad bruger jeg ikke opskrifter, men bruger min intuition, smager mig frem mm. Nogle gange bliver resultatet elendigt, andre gange bliver det godt. Denne leverpostej blev skide god.
– Men husk nu at smag dig frem. Mangler der flere krydderier, så brug flere krydderier. Er postejen for jævn i smagen, så kom citron og eddike i. Hvis du ikke kan lide at smage på rå leverfars, så form en lille kugle og steg på panden.

Opskrift på vildt leverpostej

Vildt leverpostej

Rating: 51

Forberedelsestid: 1 hour

Tilberedningstid: 1 hour

Samlet tidsforbrug: 2 hours

Vildt leverpostej

Opskrift på hjemmelavet smagfuld vildt leverpostej. Nem at lave og smager fantastisk. Passer perfekt til julefrokoster eller en god frokost.

Ingredienser

  • 1000 gr. vildt lever (rådyr, dådyr, krondyr, sika...)
  • (hvis du har lidt fasan eller andelever eller hjerter kan de også tilføjes)
  • 450 gr. spæk. (evt. røget spæk)
  • 200 gr bacon (ikke strengt nødvendigt)
  • Bacon til pynt
  • 3 æg
  • 100 gr mel
  • 4 løg (rødløg eller zittauerløg)
  • 5-6 ansjoser
  • 3-4 æbler
  • 80 gr. smør
  • 2-3 fed hvidløg
  • 5 dl. mælk
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 2 spsk herbes de provence
  • 1 spsk fennikelfrø
  • Salt og peber
  • Timian og rosmarin en masse
  • Æblecidereddike

Fremgangsmåde

  • Start med at skær lever og spæk i mindre størrelser, halver løg og skær æbler i både.
  • Kør lever, spæk, bacon, ansjoser, æbler, læg og hvidløg , igennem en kødhakker.
  • Hæld det hele sammen i en stor skål og rør det sammen. Hvis du har sådan en kækkenmaskine med røreindsats, eller hvad det hedder, kan det med klar fordel benyttes.
  • Bland den hakkede lever sammen med, mælk, æg, mel og smeltet smør.
  • Kom krydderier i.
  • Smag til igen med krydderier.
  • Hæld leverfarsen i alu-bakker.
  • Kom en lille skive bacon på toppen.
  • Bages derefter i vandbad i 180 gr. 40-60 min.
  • De er færdige når baconen begyder at skifte farve og postejen får skorpe.
https://jacobdklarsen.dk/2016/11/19/vildt-leverpostej/

Smager bedst på lunt på rugbrød med surt. Rødbede eller asie. Eller syltet hokaido, hvis du hedder Meyer til efternavn eller bor på Vesterbro.

hjemmelavet-leverpostej-paa-rugbroed vildt-leverpostej-daadyr


3 Comments »

  1. Så er der lavet 10 styk 500g bakker, næsten efter din opskrift 🙂
    Som slagter har jeg lært at en lille skefuld kartoffelmel får leverpostejen til at være blank, i stedet for mat.
    Sukker er det hemmelige krydderi, som mange glemmer – og dertil allehånde, nelliker og paprika.
    Har ikke smagt den endnu, men er sikker på at den er god 😀

    Kommentar by Finn Gehrcke — 29. januar 2018 @ 16:21

  2. Hvor mange bakker blev det af sådan en portion?

    Kommentar by Stina Mølbæk Hjort Madsen — 12. september 2018 @ 10:44

  3. Hvad bruger æbelcidereddike tilog hvor meget

    Kommentar by Jens — 2. december 2020 @ 11:11

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51