Opskrift på lakrids cheesecake

9. februar 2016 by jacobdklarsen

Dato: 09. februar 2016
Kategori: Mad
Tags: Kage, Dessert, Ost, Citron, Sukker, Kiks, Husblas, Lakrids, Cheesecake

Det er efterhånden ved at blive en tradition at jeg laver cheesecake til drengene når der kommer Superbowl. I år blev det så lakrids cheesecake. Den blev ret god, så derfor vil jeg gerne dele min opskrift på lakrids cheesecake.

Under søndagens Superbowl, spurgte min gode vens kæreste mig om jeg overhovedet interesserede mig for amerikansk fodboldspil..
Jeg svarede “Næææ”, hvorefter min svarede uddybede “Men vi inviterer ham altid, fordi han laver en god cheesecake”…
Hej jeg hedder Jacob. Jeg er en fyr på 25 år. Jeg er single. Og mine venner inviterer mig til arrangementer, fordi jeg bager gode kager.

Jeg er vild med cheesecake, det er klart en af mine favoritkager. Den bedste cheesecake jeg har fået til dags dato (udover min egen) er med selvsamme ven i London på Gran Cafe Londra ved Harrods. Nogle cheesecakes er bagte og søde. Jeg foretrækker cheesecake lavet på en frisk fast ostecreme. Normalt laver jeg en sød gele på toppen, men denne gang lavede jeg en lakridsgele.
– Jeg har det lidt svært ved at lakrids i madlavning. De seneste år har det det lakrids-show taget helt overhånd. Man kan jo ikke sige “lakrids” uden at der står et kor af folk, der har travlt med at ytre sig om lakridsen har taget overhånd. Og de har ret! Jeg elsker god lakrids, men i madlavning.. not so much. Nogle desserter, specielt desserter med hindbær, klæder dog lakrids rigtig godt. stadigvæk. Når men, jeg havde aldrig smagt lakrids chessecake, og har i lang tid haft lyst til dette. Så jeg besluttede mig for at lave en lakrids cheesecake og glemme lakridsdebatten for en stund.

 

Opskrift på lakrids cheesecake

Rating 

Forberedelse: 

Tilberedning: 

Total: 

Portioner: 12 personer

Opskrift på lakrids cheesecake med frisk fast ostecreme og lakridsgele. Perfekt kombination.
Ingredienser
 • Til én cheesecake
Kiksebund
 • 270 gr Digestive kiks
 • 0,5 tsk. salt
 • 125 gr smør
Ostecreme
 • 160 gr. sukker
 • 1¼ dl. vand
 • 6 blade husblas
 • 6 æggeblommer
 • Citronsaft fra 1,5 økologiske citroner
 • Skal fra 1 citron
 • 500 gr. naturel flødeost
 • 3 dl. piskefløde
Lakridsgele
 • 50 gr. vand
 • 50 gr. lakridsirup
 • 2 blade husblas
 • Evt. lakridskrymmel
Fremgangsmåde
Kiksebund
 1. Start med knus kniksene godt.
 2. Rør det sammen med smeltet smør og salt.
 3. Pres det derefter godt sammen i en springform (diameter mellem 22-24) og stil på køl.
Ostecreme
 1. Smelt vand og sukker i en gryde ved svag varme.
 2. Når det begynder at tykne skal du se om, det har fået nok. En lille dråbe fra en teske kommes på en tallerken. Når tallerken vendes lodret og drejes rundt, skal den lille dråbe forme sig som en dråbe. Hvis den bare flyder afsted, har det ikke fået nok. Sluk derefter for varmen.
 3. Æggeblommer piskes sammen i 2-3 minutter.
 4. Under piskning hælder den varme sukkerlage i.
 5. Husblas lægges i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
 6. Bagefter smeltes det i en lille sjat vand i en gryde.
 7. I en ny skål blandes flødeost, citronsaft og citronskal.
 8. Ostemassen piskes sammen med den varme husblas.
 9. Vend det derefter sammen med æggemassen.
 10. Flødes piskes til flødeskum og vendes også ned til oste-ægge-massen.
 11. Derefter hældes massen udover bunden og stilles på køl i minimum 3 timer.
 12. Husblas lægges i blød i 5-10 minutter.
 13. Bland vand og lakridssirup i en gryde og varm op under svag varme.
 14. Vrid vandet ud af husblassen og kom derefter i gryden og rør det godt rundt.
 15. Lad det derefter køle af.
 16. Når geleen er kølet af hældes det over den stivnede cheesecake. Lad det køle af i en times tid, så gelen bliver stiv.
 17. Før servering kan der eventuelt drysses lakridskrymmel på.

 

 


1 kommentar »

 1. […] Opskrift på lakrids cheesecake – JacobDKLarsen.dk […]

  Pingback by Cheesecake Citron Opskrift – AKID — 19. oktober 2018 @ 14:32

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51