Hjemmerøget fasanbryster

14. december 2015 by jacobdklarsen

Dato: 14. december 2015
Kategori: Mad
Tags: Vildt, Spis Naturen, Fasan, Rygeovn, Jagt, Selvforsyning, Rosmarin, Røget

Tidligere på efteråret havde jeg bestilling på en del hjemmerøget fasanbryster til venner og familie.
Da jeg lavede dem gik det helt galt. De blev alt for salte og jeg glemte dem simpelthen i rygeovnen så de blev helt tørre. Flot Jacob.

Når men jeg fik heldigvis en lille bestilling på flere røget fasanbryster, så her i weekenden måtte jeg igang med rygeovnen igen. Jeg valgte at ryge fasanbrysterne på min nemme sikre måde, som jeg aldrig går galt i byen med.

Og heldigvis blev resultatet også virkelig godt denne gang. Dejlig smag af vildt, let saltet og røget smag og mørt som et kyllingbryst.

Røget fasanbryst
Jeg har bl.a. tidligere skrevet en lignende indlæg, hvor jeg lavede røget fasanbryster med en jordskokkepure.

 

Hjemmerøget fasanbryster

Rating: 51

Forberedelsestid: 24 hours

Tilberedningstid: 20 minutes

Samlet tidsforbrug: 24 hours, 20 minutes

Hjemmerøget fasanbryster

Nem opskrift og fremgangsmåde til hjemmerøget fasanbryster, lavet på en almindelig lille rygeovn. Lækker smag af røget vildt og mørt som et kyllingbryst.

Ingredienser

  • Fasanbryster
  • Nitritsalt / almindeligt salt
  • Peber
  • Enebær
  • Rosmarin
  • Sukker

Fremgangsmåde

  • Start med at skær brysterne af ordnet og renset fasaner
  • Bryster lægges i et fad og et fint lag sukker, friskkværnet peber og enebær, og nitritsalt fordeles over brysterne på begge sider. Det er vigtigt det bare et et fint lag nitritsalt, som dog skal dække hele brystet. Kom eventuelt rosmarin ved.
  • Dæk fadet med film sæt på køl i et døgn.
  • Brysterne bør se sådan ud:
  • Brysterne tørres godt af, og er klar til at blive røget. Du behøver ikke at udvande efter saltningen, hvis blot du har brugt et fint lag af nitritsalt.
  • Jeg brugte en almindelig lille flad rygeovn, også kaldet Kasper Røghat og fint lag rygesmuld.
  • Bryster kommes i rygeovnen når rygesmulden er begyndt at ryge.
  • De ryges ca 5-7 minutter på hver side. Vend dem når de begynder at skifte farve.
  • De er færdige når begge sider har skiftet farve, men stadig føles bløde.
  • Herefter er de klar til servering.
  • Kan serveres koldt til aftensmad, som pålæg og meget andet.
https://jacobdklarsen.dk/2015/12/14/hjemmeroeget-fasanbryster/

 

 


3 Comments »

  1. […] Alle lårene havde jeg i overskud fra da jeg lavede hjemmerøget fasanbryster. […]

    Pingback af Fasanlår — 17. januar 2016 @ 12:43

  2. Hej Jacob…. SÅ skal det prøves!!!!!!! Kunne ikke finde nitritsalt. Har brugt alm salt og fintmalet det. Har købt en god Riesling til 🙂

    Comment af Kristina Muhl — 15. juni 2018 @ 16:40

  3. Du har en uheldig omgang med nitritsalt. Ikke at jeg er imod nitrit. Det er måden du dosere på, uden at ane hvor meget du tilsætter/kg.

    Comment af Lars Rasmussen — 19. oktober 2018 @ 15:32

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment