Nem rimet laks

4. september 2015 by jacobdklarsen

Dato: 04. september 2015
Kategori: 
Mad
Tags: 
FiskLaksFisk & SkaldyrSommer, SaltningTil min fødselsdag, tidligere i sommers, havde jeg inviteret min nære familie ind i min lejlighed til lidt god mad. Til forret serverede jeg en omgang nem rimet laks, som altid er en god forret, fordi den kan laves i forvejen. skrev husmoderen.

At rime laks, eller anden fisk,  er en gammel måde at konservere og tilberede på. Fisken gnides ind i blanding af sukker, salt og krydderier og stilles på køl i et par dage. Derefter har du den lækreste laks, der har fået en mere fremhævet og delikat smag.
Jeg synes det er sjovt at rime laks fordi der er så stor mulighed for at eksperimentere med smagen ved at lege med krydderierne. Et hurtigt kig i opskriftbøgerne og madblogsene viser at der findes et utal af varianter. Oftest anvendte krydderier er peber, citronskal, fennikel, dild, rosmarin og granskud.

Rimet laks kan holde sig længe i køleskabet. Normalt har jeg spist al laksen indenfor en uge, men konserveringen gør at laksen bør kunne holde sig i flere uger.
Jeg spiser normalt rimet laks til frokost eller til en forret, som er inspireret af Madetmere.

Nem rimet laks

Rating: 41

Forberedelsestid: 10 minutes

Nem rimet laks

Opskrift til nem rimet laks, som tager under 10 min at forberede. Rimet laks fremhæver laksens delikate smag.

Ingredienser

  • 1 lakseside med skind (kan også fungere uden)
  • Salt
  • Sukker
  • Peber
  • Krydderier

Fremgangsmåde

  • En flot lakseside rengøres og eventuelle ben fjernes.
  • Drys derefter et fint lag peber sukker over.
  • Drys godt med god gourmet-salt over laksen. Jo mere salt du benytter, jo "stivere" bliver laksen, så hvis du vil have blød konsistens som du kender fra Gravet laks til julefrokosten, så hold lidt igen med salten.
  • Kom derefter de krydderier du ønsker på. Peber, citronskal og dild er et sikker hit.
  • Hvis du anvender en lakseside uden skind, så kan du salte på begge sider.
  • Derefter pakkes laksen ind i film / pose og lægges på køl i 1-2 dage.
  • Derefter kan laksen skæres i tynde skiver. Hvis smagen er for salt, kan det være en god ide at skrabe salten væk eller skylde laksen i koldt vand.
https://jacobdklarsen.dk/2015/09/04/nem-rimet-laks/

 IMG_6503

IMG_6509 Billede 27-08-15 18.14.35


1 kommentar »

  1. Ang rimet laks. Via min søn har jeg lært at sætte særdeles meget pris på rimet laks. Det smager vidunderligt☺ Lige en tilføjelse: Laksen skal fryses i min. 24 timer, før kan anvendes til rimet laks. Og tak Jacob, fordi du har lært mig at spise andet en røget og kogt laks☺??

    Kommentar by Jane Elsborg — 4. september 2015 @ 19:40

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51