Hjemmelavet mynte-te

26. august 2015 by jacobdklarsen

Dato: 26. august 2015
Kategori: Mad
Tags: TeIngefær, Selvforsyning, Mynte, Krydderurter, Sund livsstil

Efter jeg kom hjem fra min 800 km. lange vandretur i Spanien, Caminoen – Den franske rute, kom jeg hjem til mit indendørs aquaponic-drivhus, der trængte til noget kærlighed. Det havde det egentligt fint, men mange af krydderurterne var simpelthen vokset sig for store og krævede ordenligt omgang med saksen.
Samtidig var jeg i går hjemme og spise hos min far til stor familiemiddag. Dejligt at se det meste af familien igen efter ikke at have set dem i over en måned. Tæt ved min far, er der et sted, hvor der vokser vild mynte i store buske. Derfor gik jeg en aftentur med hunden og min far, og samlede yderligere mynte.

Derfor stod jeg nu med en kæmpe portion frisk mynte, jeg jo skulle bruge til etellerandet.
På min netop afsluttede ferie i Spanien brugte jeg en stor del af tiden med en lille irsk fyr, Paddy, som gik vældig meget op i spiritualitet, at spise “rent” osv. Af den årsag drak han selvsagt en del te. Så på turen fik jeg også drukket en del forskellig te, primært mynte-te.
Nogle ferie-ting ikke skal viderebringes til dagligdagen. Eksempelvis bør Ouzo kun drikkes i Grækenland og tyrkisk-te i små glas smager kun godt i Tyrkiet osv.
Men selvom mynte-te er blevet lidt en “ferie-ting” for mig, besluttede jeg mig nu alligevel for at lave en stor gryde / kande mynte te, når nu havde jeg så meget mynte.

Hjemmelavet mynte-te

Rating: 51

Forberedelsestid: 10 minutes

Tilberedningstid: 30 minutes

Samlet tidsforbrug: 40 minutes

Hjemmelavet mynte-te

Opskrift til hjemmelavet mynte-te med ingefær. Hurtigt og nemt at lave, og giver en dejlig velsmagende te.

Ingredienser

 • 1 fyldt gryde med frisk mynte inkl. stilk (ligegyldigt, hvilken slags mynte)
 • Vand
 • Ingefær
 • 2 spsk. sukker
 • Citron

Fremgangsmåde

 • Pluk en masse god mynte. Jeg plukkede fra mit drivhus, naturen og fra min altan. Alternativt kan du også bare købe et par potter fra supermarkedet.
 • Skyld mynten og kom den i en gryde inkl. stilke.
 • Fyld gryden med vand og bring det i kog.
 • Lad det småkoge i ca. 10 min.
 • Tilsæt sukker.
 • Sluk for varmen og skrællede ingefærskiver ned i gryden.
 • Lad det køle af i en times tid eller mere. Varm derefter op igen og hæld på en tekande.
 • Derefter klar til blive drukket. Smag evt. til med ekstra sukker og frisk citron.
https://jacobdklarsen.dk/2015/08/26/hjemmelavet-mynte-te/


Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51