Skaldyrsbisque

12. juli 2015 by jacobdklarsen

Dato: 12. juli 2015
Kategori: Mad
Tags: Fisk & Skaldyr, Bisque, Jomfruhummer, Rejer, Pilselvrejer, Cognac, Supper

I sidste uge havde jeg købt lidt lækre skaldyr til en hyggelig aften.
Noget af det bedste jeg ved er at spise skaldyr. Mange skaldyr. Med fingrene. Det har jeg skrevet om et par gange i disse indlæg:  SkaldyrsorgieSkaldyr. Bare skaldyr og Pil-selv rejer er lykken.
– Og jeg gemmer altid skallerne! altid. For af skallerne kan jeg nemlig lave en anden livret: Skaldyrsbisque.

Et rigtig Plateau de fruit de mer er noget af de flotteste og lækreste. Desværre er hummer, østers mm. i en prisklasse, der ikke altid lige passer til en SU-indkomst.
Derfor havde jeg i sidste uge købt de lidt billigere skaldyr, blåmuslinger, jomfruhummer og pilselv-rejer. Dette fik jeg lavet en lækkert fad. Hyggelig aften.

Skaldyr, jomfruhummer, rejer

SkaldyrsfadSkallerne gemte vi som nævnt i skål, som røg i køleskabet.
Dagen efter gik jeg derefter igang med at lave denne lækre skaldyrsbisque. Den er enkel og nem, men smager yderst kraftfuldt.

Skaldyrsbisque

Rating: 51

Forberedelsestid: 20 minutes

Tilberedningstid: 20 minutes

Skaldyrsbisque

Opskrift på nem og enkel skaldyrsbisque lavet på skaller fra pilselv-rejer. Smager kraftfuldt og lækkert.

Ingredienser

  • 1 kg. (ca) skaldyrsskaller
  • 1-2 dl. cognac
  • 50 gr. smør
  • 1-2 dl. fløde
  • 3-4 fede hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 3/4 flaske god tør hvidvin
  • Tomatpure
  • Frisk timian
  • Creme Fraiche
  • Dild

Fremgangsmåde

  • I en MEGET varm pande med olie kommes finthakket hvidløg, løg og skallerne op.
  • De næste 5 minutter skal skallernes smadres igennem ved høj varme og en stor kraftig grydeske.
  • De skal virkelig tæskes igennem så al saften og kraften kommer ud af skallerne.
  • Efter ca. 5 minutter tilføjes cognacen og det hele flamberes godt.
  • Når ilden er brændt ud tilføjes vinen, gode store stilke timian og tomatpure.
  • Lad det koge godt ind, indtil ca. halvdelen af væsken er fordampet.
  • Derefter sies den resterende væske over i en ny gryde, hvor væsken bringes i kog.
  • Små klatter smør kommes i. Smag til med citron, salt og peber og tomatpure.
  • Server med dild og creme fraiche.
https://jacobdklarsen.dk/2015/07/12/skaldyrsbisque/

 


1 kommentar »

  1. Hej Jacob, det lyder rigtig lækkert – bare lige for at være sikker…. når du skriver 1 kg skaldyrsskaller så antager jeg at det er 1 kg “med indhold” ellers tænker jeg at der skal virkelig mange til for at skabe 1 kg. skaller?? 🙂

    Comment af Helle — 19. december 2018 @ 9:37

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment