Mormordressing og hybenroseblade

30. juni 2015 by jacobdklarsen

Dato: 01. juli 2015
Kategori: Mad
Tags:  Spis Naturen, SukkerSanker, Hyben, Dressing, Salat

Sidste weekend holdte min søster 30 års fødselsdag / sommerfest med en lækker sommerbuffet.
Jeg havde lovet at assistere hende med madlavningen. Min søster og svoger er meget ferme i køkkenet og deres store passion er mad. Derfor er det altid en fornøjelse at befinde sig i deres køkken, hvor der bliver fremtryllet de lækreste espressoer og lækreste mad.

Nok pæne om søster og svoger. Nu til det jeg gerne vil skrive om: Salat med mormordressing og hybenroseblade. Salat med mormordressing og hybenrosebladeDa min søster nævnte hun godt kunne tænke sig en salat bestående af en hovedesalat, mormordressing og hybenroseblade var jeg lidt sådan.. “Aaah, er det ikke lidt kedeligt og fesent?”. Heldigvis havde jeg ikke meget at skulle have sagt, og derfor endte jeg på hybenroseblade-jagt i starten af sidste uge.

Salaten viste sig at være virkelig lækkert. Jeg blev helt solgt over, hvor enkel den var, den flotte grønne og violette farve og så den gode mormordressing.
Mormordressingen består af 2 dl piskefløde, saft fra en citron,  2 spsk. sukker og salt og peber.
Dressing blandes sammen og smages til. Lige før serveringen blandes den sammen med salatblade fra hovedsalat og pyntes eventuelt med hybenroseblade.
Virkelig en nostalgisk oldschool salat.


Sommerbuffet med salat med hybenroseblade

Udover at pynte salten med hybenroseblade vil nødder eller sesamfrø også passe fint til.

Hybenroseblade i salat

Det er bestemt ikke sidste gang jeg spiser denne salat.

4643873851_215e80796e_b
Hylderosenblade plukning

Opbevaring af hybenrosebladeJeg følte mig ikke spor fimset da jeg gik en sommeraften og samlede violette blomster.
Opbevaring af hybenroseblade i køleskabet
Bladene kan holde sig friske et par dage i køleskabet med i en pose med lidt vand og luft.


Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51