Sprødstegt torsk

24. juni 2015 by jacobdklarsen

Dato: 24. juni 2015
Kategori: Mad
Tags: Fisk & Skaldyr, Nem Aftensmad, Fisk, Torsk, Fiskeri, Sovs

Jeg har fået ferie fra mit studie og er gået ned på deltid på mit arbejde, så lige nu har jeg massere af tid til mig selv. Det er virkelig dejligt. Så kan jeg lave nogle af alle de ting jeg holder allermest af, som bl.a. at tage ned og besøge min gamle mormor på Lolland. Det gør jeg så snart dette indlæg er skrevet, og jeg glæder mig til en lille miniferie hos hende.

En anden ting jeg nu også har tid til er at tage ud at fiske. Det gjorde jeg for et par uger siden da jeg var ude at fange torsk med min fiskestang. Det gik, som det plejer, temmelig godt.
Udover en hyggelig dag på havet var dagens oplevelse da jeg fangede fire, F I R E, torsk på én gang. Det har jeg alligevel aldrig prøvet før. Hurra for torske-forfang.
Jacobdklarsen fanger torsk

Fange torsk med fiskestang

Det var dejligt at få fyldt fryseren med torsk igen. Torsk er dyr fisk at købe hos fiskehandleren, så det er lidt en luksus for mig altid at kunne hive hjemmefanget torsk op af fryseren.
Derudover så er torsk en virkelig god spise fisk. Den smager godt, dog ikke den store smag, men til gengæld har den en virkelig dejlig fast, og samtidig blød struktur.
– Men pas nu på ikke at tilberede den for længe. Så bliver den sej, tør og kedelig.

Det er forskelligt, hvordan jeg tilbereder torsk. Somme tider kommer jeg hele fisken i ovnen, men som regel damper eller steger jeg fileterne. Jeg har delt et par forskellige udgaver af dette, som du kan se i bunden af indlægget. I dette indlæg vil jeg egentligt bare vise, hvor enkelt og lækkert en torske-filet kan steges.

Sprødstegt torsk er en nem stegning, hvor skindet på torsken steges helt knasende sprødt. Sammen med kødets faste bløde struktur giver det sprøde skind en god kombination.
Selve tilberedningen er nem. Torskefileten drysses med salt og peber. En pande varmes op med olie. Torskefileten steges på panden indtil skindet er helt sprødt og kødet har skiftet struktur fra rå til faste “flager”. Bemærk at en torskefilet ofte har forskellige tykkelser, så stegetiden varierer meget.

Sprødstegt torsk

På denne tallerken er den sprødstegte torsk serveret med en dijon sennep-sovs og kartofler i krydderurter.

Efter jeg kom hjem fra fisketuren for et par uger siden kom med eks-kæreste forbi. Efter jeg fik renset og fileteret fiskene, lavede vi en omgang hurtig ærtepuré, varmede noget brød og stegte to gode torskefileten sprøde. Sammen med to slags hjemmelavet mayonnaise udgjorde det en virkelig hurtig, men god, aftensmad.

Torsk med ærtepure

En lidt mere avanceret tallerken med sprødstegt torsk, fennikelpesto, klaret smør og æbler kan du læse mere om her:

Torsk med fennikelpesto

 

Hvis du hellere vil dampe din torsk kan du eventuelt se mere i dette indlæg.
Ærtepure med damapet torsk

I et tidligere indlæg har vist, hvordan man filetere torsk på en nem og sikker måde. Det kan du læse om her.
filetering af torsk


Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51