Tørret oregano (+pizza)

10. juni 2015 by jacobdklarsen

Dato: 10. juni 2015
Kategori: Mad
Tags: Fastfood, Pizza, Oregano, Krydderurter, Ramsløg, Merian

Som jeg har skrevet om i dette indlæg, Hjemmelavet pizza, er jeg vild med at lave pizza. En god hjemmelavet pizza. Jeg fortrækker dog i de fleste tilfælde en klam fedtet pizza fra det lokale pizzaria, men i sidste uge lavede jeg en hjemmelavet pizza som var tæt på at kunne måle sig med en klam købe-pizza. Piazza med oregano
– Spøg til side. Min pointe er bare at klamme fedtede pizzaer fra den lokale pizzamand ikke kan sammenlignes med hjemmelavede pizzaer. Det er simpelthen to forskellige ting, som ikke kan og må sammenlignes.

Som jeg tidligere har skrevet om har jeg bygget et indendørs drivhus, der fylder halvdelen af min stue i min lille københavnerlejlighed. Aquaponic-drivhuset forsyner mig med virkelig mange lækre krydderurter. Drivhus med aquaponic

Specielt min oregano vokser i sådant et tempo at jeg knapt nok kan følge med.
Hjemmedyrket oregano krydderurt

Derfor besluttede jeg mig for at tørre noget af det og bruge det som tørret krydderi til diverse madretter. Bl.a. hjemmelavet pizza.

Tørring af krydderurter, oregano Tørret oregano tørret oregano, krydderurt

 

Jeg fjernede blot bladene fra stilkene og lod dem tørre i et 3-4 dage. Derefter var det blevet helt tørt og klar til komme i krydderiglas.
Jeg spurgte inde på denne fantastiske facebook-side, Urtekundskab, hvad folk kunne anbefale at bruge den tørrede krydderurt til.
Her blev bl.a. foreslået:

  • Æggekage
  • Krydderi til kartofler
  • Bagværk til eksempelvis boller
  • Creme fraiche dressing
  • Tomatsalat

Men langt de fleste forslag var at bruge det til pizza! Derfor lavede jeg i sidste uge en lækker hjemmelavet pizza med tørret oregano.
Jeg lavede pizzaen uden kød, men derimod med en god omgang hakkede tomater, syltede ramsløgblomsterknopper, en god ost og så godt med tørret oregano på til sidst.

Kødfri pizza Hjemmelavet pizza med ramsløg og oregano

Virkelig lækkert!

Klik her for at at se nogle af mine andre pizza-udgaver.
IMG_3524

Photo 10-02-14 21.49.31


Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51