Dato: 10. juni 2015
Kategori: Mad
Tags: Fastfood, Pizza, Oregano, Krydderurter, Ramsløg, Merian
Som jeg har skrevet om i dette indlæg, Hjemmelavet pizza, er jeg vild med at lave pizza. En god hjemmelavet pizza. Jeg fortrækker dog i de fleste tilfælde en klam fedtet pizza fra det lokale pizzaria, men i sidste uge lavede jeg en hjemmelavet pizza som var tæt på at kunne måle sig med en klam købe-pizza.
– Spøg til side. Min pointe er bare at klamme fedtede pizzaer fra den lokale pizzamand ikke kan sammenlignes med hjemmelavede pizzaer. Det er simpelthen to forskellige ting, som ikke kan og må sammenlignes.
Som jeg tidligere har skrevet om har jeg bygget et indendørs drivhus, der fylder halvdelen af min stue i min lille københavnerlejlighed. Aquaponic-drivhuset forsyner mig med virkelig mange lækre krydderurter.
Specielt min oregano vokser i sådant et tempo at jeg knapt nok kan følge med.
Derfor besluttede jeg mig for at tørre noget af det og bruge det som tørret krydderi til diverse madretter. Bl.a. hjemmelavet pizza.
Jeg fjernede blot bladene fra stilkene og lod dem tørre i et 3-4 dage. Derefter var det blevet helt tørt og klar til komme i krydderiglas.
Jeg spurgte inde på denne fantastiske facebook-side, Urtekundskab, hvad folk kunne anbefale at bruge den tørrede krydderurt til.
Her blev bl.a. foreslået:
Men langt de fleste forslag var at bruge det til pizza! Derfor lavede jeg i sidste uge en lækker hjemmelavet pizza med tørret oregano.
Jeg lavede pizzaen uden kød, men derimod med en god omgang hakkede tomater, syltede ramsløgblomsterknopper, en god ost og så godt med tørret oregano på til sidst.
Virkelig lækkert!