Nøddesmør af hasselnødder

7. juni 2015 by jacobdklarsen

Dato: 07. juni 2015
KategoriMad 
Tags: Hasselnødder, NøddesmørSpis NaturenSankerByhøstSelvforsyning, Hasselnød, Nødder

I sommeren 2014 tog jeg ud og sankede / samlede hasselnødder en del gange. I landsbyen, hvor jeg kommer fra er der rigtig mange hasselnødde-buske og træer. Så når jeg var hjemme på besøg fyldte jeg tit lige en pose med lækre hasselnødder.
Da jeg gik tværs over Sjælland og Fyn, i august 2014, spiste jeg også rigtig mange hasselnødder når jeg kom igennem skove og nøddehegn. Friske hasselnødder er delikatesse i min verden.
Her knap 9 måneder efter havde jeg stadig en del hasselnødder fra sommeren 2014, hvorfor jeg tænkte at nu måtte det være på tide at få dem brugt. Derfor lavede jeg en lækker omgang nøddesmør af hasselnødder i går. Nemt at lave og smager virkelig lækkert.

Nederst i indlægget kan du se de forskellige ting jeg har lavet af hasselnødder det seneste år.

Friske hasselnødderTørring af hasselnødder Tørret hasselnødder
Du kender sikkert Peanutbutter som du køber i supermarkedet, men har du smagt nøddesmør? Det havde jeg ikke indtil for nyligt, men er allerede blevet vild med det.
Nøddesmør består af blendede nødder, som efter at være blevet til fint mel, begynder at klumpe sammen. Med lidt olie får den lækker peanutnutter-konsistens.
Nøddesmør kan laves af alle slags nødder, lige fra hasselnødder, mandler, cashew til jordnødder. Hver nød har sin egen specielle smag, hvorfor det er ret sjovt at lave forskellige slags nøddesmør.

Nøddesmør af hasselnødder

Rating: 51

Tilberedningstid: 10 minutes

Samlet tidsforbrug: 10 minutes

Nøddesmør af hasselnødder

Opskrift og fremgangsmåde til lækker nøddesmør af hasselnødder. Nøddesmør kan bruges til alt lige fra kager, nutella, på brød og ovenpå skyr.

Ingredienser

  • 200 gr. Hasselnødder (eller andre nødder)
  • Lidt olie
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  • Nødderne tages ud af skallerne. (eller købes i supermarkedet)
  • Ristet let på en pande for at må mere smag og fjerne det inderste lag 'skal'
  • Derefter vikles de ind i et viskestykke og vrides rundt. Så bliver det inderste lag af skallen fjernet.
  • Hasselnødderne køres igennem en god blender / foodprocessor. Husk det er hårdt arbejde for blenderen, så giv den eventuelt et par pauser.
  • Forholdsvis hurtigt vil du have noget fint tørt nødde-mel.
  • Du skal forsætte med at blende indtil melet begynder at samle sig i små klumper.
  • Tilsæt lidt olie og blend igen. Tilsæt lidt mere olie indtil du har den rette konsistens. Smag til med salt.
  • Kom derefter på glas.
https://jacobdklarsen.dk/2015/06/07/noeddesmoer-af-hasselnoedder/

Nøddesmøret kan bruget til mange forskellige ting. Det kan nemt laves til lækker hjemmelavet nutella ved at tilføje sukker og kakao.
Derudover smager det godt på æble-både. Kan bruges som dip eller bare smøres direkte på brød. Smager også godt ovenpå skyr til morgenmad.

 

Udover at lave nøddesmør af hasselnødder kan du også overveje at lave nedenstående ting med hasselnødder:

Frisk hasselnøddemælk Billede 03-09-14 17.20.45

Hjemmelavet mørknutella

Billede 06-09-14 08.17.52

 

Pastasalat med røget laks og hasselnødder

Billede 06-09-14 11.52.09


Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51