Hjemmelavet flæskestegssandwich

23. marts 2015 by jacobdklarsen

Dato: 23. marts 2015
Kategori: Mad
Tags: Flæskesteg, Fastfood, Rødkål, Agurker, Syltning, Mayonnaise, Stegeso

I lørdags havde jeg 5 gode venner på besøg. Det nogle gode drenge, som jeg ikke ser så tit, men når vi endelig ses plejer vi at spise noget god mad og spille et spil af en art. Skide hyggeligt.
I lørdags lavede jeg klassiske flæskestegssandwich med salatmayo, syltede agurker og rødkål til. Kolde øl (cola til mig). Ikke så mange dikkedarer der. Og så et godt spil Risk, som jeg naturligvis vandt efter 3 timer.

Ellers var det godt nok en tætpakket hyggelig weekend. Fredag havde jeg besøg af sød pige. Lørdag var til Irmas madmesse, Mad & Glæde, med min mor. Vi var der fra dørrene åbnede, hvilket viste sig at være en god idé, for hold op der kom mange mennesker senere på dagen. Da jeg kom hjem satte jeg flæskestegen i ovnen og gjorde klar til at drengene kom forbi.

Søndag tilbragte jeg med 3 gode venner. Vi tog ud og fiskede efter torsk omkring Hven i det fantastiske forårsvejr med en hyggelig fiskekutter. Bagefter tog vi i biffen og så Mænd og Høns.. eller jeg faldt i søvn, og fik indhentet lidt søvn. Søndag aften brugte jeg på sofaen med god fodbold i fjernsynet. Perfekt weekend.

fisketur med drengene

 

Nedenstående opskrift er efter min mening Danmarks 2. bedste flæskestegssandwich. Den bedste fås hos Tinas Pølser på Torslunde Festival. På 3. pladsen kommer Meyers flæskestegssandwich med æbler.
Hemmeligheden bag en god flæskestegssandwich er at give ribbensstegen så lang tid som mulig ved lav varme. For at sikre endnu mere mørhed kan en stegeso benyttes.
Med en  god hjemmelavet salatmayonnaise, en god rødkål og syltede agurker med bid i så er du sikker på et godt resultat.

Perfekt hjemmelavet flæskestegssandwich

Rating: 51

Forberedelsestid: 30 minutes

Tilberedningstid: 4 hours

Samlet tidsforbrug: 2 hours, 30 minutes

Perfekt hjemmelavet flæskestegssandwich

Opskrift på lækker klassisk hjemmelavet flæskestegssandwich med salatmayonnaise, syltede agurker og rødkål. Perfekt snasket burger.

Ingredienser

  • Ribbenssteg
  • Burgerboller
  • Hjemme syltede rødkål
  • Hjemmelavet agurkesalat
  • Æg
  • Neutral olie
  • Citron
  • Eddike
  • Dijon sennep
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • En god øko ribbenssteg (ikke svinekam) krydres med rigeligt salt, peber og laubærblade.
  • Smækkes i en stegeso og sættes i ovnen ved 180 gr. i 3-4 timer.
  • Når der ca. er en halv time tilbage skæres sværdene af stegen, og steges sprødes for sig selv. Stegen lægges tilbage i stegesoen og steges færdigt.
  • Salatmayonnaise:
  • 1 æggeblomme og ½ æggehvide til 1,5 dl. olie. Køres igennem en blender. Se eventuelt denne fantastiske video fra Kvalimad, der viser hvordan man laver en god standard mayo. Smag til med salt, eddike og citron så det kommer til at smage af salatmayonnaise.
  • Burgerboller varmes og ristes og smøres med et godt lag salatmayo.
  • Rødkål kommes på. Se opskrift her
  • Flæskestegen lægges på.
  • Syltede agurker kommes på. Se opskrift her
  • Husk at kom lidt ekstra groft salt på.
  • Klar til at spise.
  • Nogle personer mener også at remoulade hører sig til i en flæskestegssandwich. Heldigvis havde jeg lidt tilbage køleren af denne lækre hjemmelavede remoulade
https://jacobdklarsen.dk/2015/03/23/hjemmelavet-flaeskestegssandwich/


Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment