Ramsløgsmør

12. marts 2015 by jacobdklarsen

Dato: 12. marts 2015
Kategori: Mad
Tags: Ramsløg, Smør, Sanke, Brug Naturen, Hasselnødder, CitronSpis Naturen

Så er det for alvor blevet forår igen. Det er blevet en fornøjelse at cykle til og fra arbejde. Utroligt så meget lidt blå himmel og sol kan gøre ved humøret.

Og med foråret begynder der også at skyde små ting op af jorden. Bl.a. ramsløg.

www.sanker.dk kan du læse nærmere om ramsløg og finde steder via kortet, hvor du kan finde ramsløg i dit nærområde.

I går lavede jeg ramsløgsmør, som udover at være flot også smager utrolig godt. En lunt stykke brød med ramsløgsmør er perfekt som en lille eftermiddagssnack inden aftensmaden.

Problemet i går var bare at jeg kom til at spise en del boller med ramsløgsmør. Som i en del boller. Så da jeg kom hjem til min ven for at spise hjemmelavet pizza og se fodbold med drengene, var jo stopmæt at jeg stort set ikke kunne spise noget pizza. Ak og ve. Det hårde liv.

Ramsløgsmør

Rating: 51

Tilberedningstid: 15 minutes

Ramsløgsmør

Nem og hurtig opskrift og fremgangsmåde til at lave lækker ramsløgssmør.

Ingredienser

  • 250 gr. rig smør
  • 50-75 gr. ramsløg (25-30 blade)
  • 1-2 tsk. citronsaft
  • 20 gr. hasselnødder
  • Peber
  • Salt

Fremgangsmåde

  • Bladene hakkes groft og blendes sammen med hasselnødder.
  • Derefter blandes det godt sammen med blødt smør.
  • Kom citronsaft og salt i. Jeg brugte en lækker salt fra Nicholas Vahé.
  • Fordeles ud på husholdningsfilm og rulles sammen til en pølse.
  • Enderne strammes og lægges derefter på køl.
  • Når smøren er blevet fast, er den klar.
https://jacobdklarsen.dk/2015/03/12/ramsloegsmoer/

Ramsløgsmør passer perfekt til sommerens grillaftener, til nye kartofler, bøffer osv.
Jeg har på fornemmelsen det også vil passe perfekt til jomfruhummer.

 

 

 

 


2 Comments »

  1. […] Ramsløgsmør. Klik her for at se opskriften. Nemt at lave. Passer godt til lunt brød, bøffer, kartofler osv. […]

    Pingback af De bedste opskrifter med ramsløg — 14. marts 2015 @ 12:35

  2. […] Skorzonerrøder stegt i ramsløgssmør […]

    Pingback af Tilberedning af skorzonerrødder — 2. juni 2015 @ 10:13

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment