Kylling i garam masala

27. februar 2015 by jacobdklarsen

Dato: 27. februar2015
Kategori: Mad
Tags: Kylling, Sri Lanka, Garam Masala, Fennikel, Champignon, Nem aftensmad, Ris

I løbet af en god uge, der har budt på en del forskellige ting, som bl.a.: mislykkedes løbetest, som jeg havde trænet op til tre måneder. hurra., startet på kørekort sammen med en håndfuld smarte 17 årige Brian’er, teater-tur til Aalborg og set Misantropen (virkelig god!), manøvrebane, påsættelse af min første Danmarks Serie kamp som linjedommer og en del andre ting. Jeg fik også tid til at lave noget lækkert mad.
I weekenden skal jeg dømme lidt Futsal, bl.a. Christianias hold, CSC, som altid er ganske underholdende. Derudover skal jeg til to familiefødselsdage. Det bliver hyggeligt og godt.

For et par uger siden kom min mor hjem fra en ferie i Sri Lanka sammen med hendes mand. De havde været så betænksomme at købe forskellige krydderier med hjem til mig. Bl.a. rigtig eu-venlig kanel og en blanding Garam Masala. Kanalen vil jeg forsøge at lave lækre kanelsnegle af. mere om det senere.
Men den der Garam Masala havde jeg altså ikke prøvet at lave mad med før, men jeg tænkte at det  måtte være et krydderi, der ville passe godt til en stegeso. Derfor lavede jeg kylling i garam masala for første gang i mandags. Mmm, det var lækkert! Garam masala krydderierGaram Masala blanding fra Sri Lanka

Garam Masala er en krydderiblanding som bliver brugt i specielt Indien, Pakistan og Sri Lanka. Garam Masala betyder Stærk / varm krydderiblanding.
Blandingen varierer fra land til land. Denne blanding indeholdt: laurbærblade, kanel, nelliker, kardemomme, koriandfrø, spidskommen, fennikelfrø, cayennepeber, stjerneanis og muskat.

Kylling i garam masala

Forberedelse: 

Tilberedning: 

Total: 

Portioner: 4 personer

Opskrift på kylling i garam masala i stegeso, som gør kyllingen lækker og saftig. Garam Masala er en lækker varm krydderiblanding.
Ingredienser
 • 1 kylling på ca. 1500 gr.
 • 1 bakke champignons
 • 1 rødløg
 • Garam masala
 • Salt og peber
Fremgangsmåde
 1. Start med at skær kyllingen ud.
 2. Fjern skindet, som ikke egner sig til tilberedning i en stegeso.
 3. Kom lidt hønsebouillon i stegesoen (husk at stil den i vand før brug)
 4. Champinongs, rødløg og garam masala kommes i.
 5. Kyllingstykkerne lægges derefter i stegsoen i lag. Et lag kylling, et lag champignons, rødløg og krydderier, et lag kylling osv.
 6. Til sidst hældes resten af hønsebouillon i.
 7. Stilles i en kold ovn, som varmes op til ca. 180 grader. Efter ca. halv time bør det øverste lag se således ud: , hvorefter der slukkes for varmen og kyllingen steger færdigt på eftervarme.
 8. I mens kyllingen er i ovnen lægges kyllingeskindet på en bageplade og steges sprødt i ovnen.
 9. Efter yderligere en halv time på eftervarme bør kyllingen se således ud:
 10. Jeg lavede en fennikelsalat efter denne lækre opskrift og kogte brune ris som tilbehør. Brug evt. væsken fra stegesoen som sovs.
Bemærkninger
Normalt blendes garam masala, men jeg synes smagen kommer fint frem på denne måde.

 

 


1 kommentar »

 1. […] Du kan i øvrigt læse dette indlæg, hvor også tilbereder kylling i garam masala […]

  Pingback by Club Sandwich med garam masala kylling — 20. juni 2015 @ 19:18

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51