Dato: 26. januar 2015
Kategori: Mad
Tags: Ærter, Spis Naturen, Sund mad, Parmesan, Citron, Sommer
I disse til tider triste grå vintermåneder kan man hurtigt komme til at savne sommeren og de dejlige friske grøntsager, frugter og bær.
Her kommer ærtepuré ind i billedet. Ærtepuré smager lækkert og kan godt lede tankerne hen mod sommerens dejlige søde ærter. Samtidig har det en flot farve, som man kan lave flotte anretninger med.
Lækker ærtepuré
Forberedelse:
Tilberedning:
Total:
Portioner: 4 personer

Opskrift til lækker ærtepuré med parmesan, mandler, citron, olie og mynte. Smager dejligt og flot farvestrålende.
Ingredienser
- 400 gr.ærter ca.
- 3 spsk god olie
- 1 håndfuld parmesanost
- 1 stilk mynte
- Citronsaft / limesaft
- Salt og peber
- Evt. lidt creme fraise (ikke nødvendigt)
- Evt. lidt mandler
Fremgangsmåde
Bemærkninger
Ærtepuré kan laves på virkelig mange måder.
Grundstammen er dog altid ærter og citron.
Herefter kan øvrige ingredienser tilføjes eller undlades som ønsket.
Nogle bruger desuden friske rødløg/skalotteløg og hvidløg og en del creme fraiche.
Prøv dig frem og find din favorit.
Grundstammen er dog altid ærter og citron.
Herefter kan øvrige ingredienser tilføjes eller undlades som ønsket.
Nogle bruger desuden friske rødløg/skalotteløg og hvidløg og en del creme fraiche.
Prøv dig frem og find din favorit.
En god lækker ærtpuré kan serveres til utrolig mange ting.
Her serveret til dampet torsk.
Her serveret til en god tartar.
‘
Kommentar by jacobdklarsen — 2. februar 2015 @ 15:51
[…] kom med eks-kæreste forbi. Efter jeg fik renset og fileteret fiskene, lavede vi en omgang hurtig ærtepuré, varmede noget brød og stegte to gode torskefileten sprøde. Sammen med to slags hjemmelavet […]
Pingback by Sprødstegt torsk — 24. juni 2015 @ 7:14