Dampet torsk med ærtepure

9. januar 2015 by jacobdklarsen

Dato: 09. januar 2015
Kategori: Mad
Tags: Fisk & skaldyr, Torsk, Citron, Lime, Koriander, Sund mad, Selvforsyning, Spis NaturenFiskeri, Ramsløg, Ærter

Som jeg skrev om forleden, er jeg vild med at lave ceviche. Dels fordi det smager fantastisk, men også fordi det er hurtigt at lave. En anden lige så hurtig måde at tilberede torsk på at ved dampe den. Dampet torsk giver et dejligt resultat. Lækker, mør og saftig fisk. Ligesom fisk skal være.
Men pas på, du ikke damper den for længe. Der findes ikke noget værre end fisk, der har fået for meget varme. Det bliver så tørt og kedeligt. æv!

Det er super nemt at dampe torsk.

Dampet torsk med ærtepure

Rating: 51

Forberedelsestid: 5 minutes

Tilberedningstid: 10 minutes

Samlet tidsforbrug: 15 minutes

Dampet torsk med ærtepure

Ingredienser

  • Torskefilet
  • Frosne ærter
  • Ramsløg
  • Salt og peber
  • Citron
  • God olie

Fremgangsmåde

  • En gryde fyldes op med lidt vand en dampkurv kommes i gryden.
  • Læg en torskefilet ned i kruven. Krydt med salt, peber og urter. Jeg burger denne blanding.
  • Skru op for fuld drøn og lad fisken dampe indtil køder er hvidt, fast og begynder at skille sig. Det tager ikke mere end et par minutter.
  • Tag fileten op og fjern skindet.
  • Jeg serverede torsken med en ærtepure blandet op med ramsløg.
  • En halv pose frosne ærter dampes/koges. Hæld derefter vand fra.
  • Kom 1-2 håndfulde ramsløgsblade i. Jeg havde nogle liggende i fryseren.
  • Blend det sammen og smag til med salt, citron og lidt god olie.
  • Jeg serverede det med hurtig sauce lavet af en saft fra én appelsin, 1 dl ren havntornsaft, 1,5 spsk. sukker, og ingefærsaft fra en lille knold.
  • Kogt hurtigt op.
https://jacobdklarsen.dk/2015/01/09/dampet-torsk-med-aertepure/

Ved at dampe fisken får man noget virkelig lækkert mørt og saftigt kød.
Pas på at det ikke får for længe!

 


3 Comments »

  1. […] jeg kom hjem fra job kl. 17:00 skulle det gå hurtigt med at få lavet stegt torsk på ærtebund, ala det her, og intervalstegt rådyr med rodfrugtpure, rådvinsovs og salat. Det lykkedes. Kl. 19:00 var vi ude […]

    Pingback af Tilberedning af rådyrbov — 24. januar 2015 @ 11:07

  2. […] kan også lave: Dampet torsk med ærtepure Torske […]

    Pingback af Fang, fileter og tilbered torsk — 26. januar 2015 @ 20:34

  3. […] Ærtepurre med ramsløg. Klik her for at se opskriften Ærtepurre er altid flot og lækkert. Med tilsætning af ramsløgene kan du give det lidt ekstra kant. […]

    Pingback af De bedste opskrifter med ramsløg — 14. marts 2015 @ 21:35

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment