Dato: 02. december 2014
Kategori: Mad
Tags: Snickers, Kage, Dessert, Chokolade, Fløde, Peanuts, Pistacie, Sukker, Nødder, Ganache
I weekenden var jeg, som tidligere skrevet, nede hos min mormor i Nakskov. Da jeg sad i pensionist-bussen, Bus Madsen, på vej hjem søndag aften fik jeg lyst til at bage en kage til arbejdet. Mandag morgen flyttede vi nemlig i nye lækre lokaler i indre by. Lige midt i downtown med udsigt til Købmagergade. Det skulle fejres synes jeg.
Nogle af mine kollegaer har i noget tid punket mig for at lave hjemmelavet snickers. Men hvis der er én ting, jeg ikke er god til er det “tell-me-what-to-do”. Så i stedet for at lave almindelige snickers-barer, blev det til en snickerskage. Stor forskel 😉
Opskriften er nem og resultatet blev lækkert.
Gennemgang med opskrift og billeder af, hvordan du laver en lækker Snickers Kage, med chokolade ganache og peanuts
Ingredienser
- Bund:
- 200 gr smør
- 4 dl sukker
- 1,5 tsk. bagepulver
- 3 spsk peanutbutter
- 3 æg
- 4 dl mel
- 250 gr. saltede peanuts
- Karamel:
- 1 stang vaniljestang
- 1,5 dl. piskefløde
- 1,5 dl. sirup
- 75 gr. smør
- 3 spsk. kakao
- 3 dl. sukker
- Chokolade ganache:
- 25 gr. smør
- 250 gr. mørk chokolade
- 0,5 dl. piskefløde
- Pynt:
- Pistacienødder
Fremgangsmåde
- Pisk blødt smør og sukker i en skål med et piskeris. Smæk æggene ned i i skålen. Et ad gangen og pisk hvert æg godt ud, før det næste kommes i.
- Pisk peanutbutter, mel og bagepulver i smørblandingen.
- Fordel dejen i en bradepande. Jeg brugte et ildfast fad, hvilket ikke var så smart da bunden blev lidt for tyk.
- Dejen skal ca. være en 1 cm. høj.
- Kagen bages i 20-25 minutter ved 200 gr. Den skal være gennembagt.
- Imens kagen er i ovnen skal karamellen laves.
- Start med at tag marven ud fra vaniilje-stangen. Jeg plejer at bruge Blomsterberg-tricket for at få fordelt vaniljekornene bedst muligt ud.
- Bland ingredienserne sammen i en gryde og kog det op.
- Det skal koge i ca. 8-10 minutter.
- Når bunden er færdigbagt prikkes der en del huller i dejen, så karamellem kan løbe derned. Herefter kommes grofthakkede peanuts på den bagte bund. (Der skal mange flere på end på billedet)
- Hæld den varme karamel på dejen og peanutsene.
- Stil kagen på køl. Den skal være helt kold før chokolade ganachen kommes på.
- Ganachen er nem og hurtig at lave.
- Bland ingredienserne sammen i en skål og kom den i en mikrobølgeovn i 1 minut. Alternativt kan du varme det op over et vandbad.
- Rør det hele godt sammen efter den korte tur i mikrobølgeovnen.
- Hæld det på kagen og pynt med pistacienødder. Ikke nødvendigt, men meget pænt.
- Når ganachen(elsker det ord! :D) er blevet kølet af er den klar til at blive skåret i små mundhapsere.
- Kagen kan spises helt kold(vil jeg anbefale) eller ved stuetemperatur.
- Kan også snildt fryses ned.
![](https://www.jacobdklarsen.dk/wp-content/uploads/2014/12/dej-til-snickerskage-e1417512089529.jpg)
![](https://www.jacobdklarsen.dk/wp-content/uploads/2014/12/dej-til-snickerskage-2-e1417512098979.jpg)
![](https://www.jacobdklarsen.dk/wp-content/uploads/2014/12/vanilje-vaniljestang-e1417512025395.jpg)
![](https://www.jacobdklarsen.dk/wp-content/uploads/2014/12/karamel-til-snickerskage-e1417512060958.jpg)
![](https://www.jacobdklarsen.dk/wp-content/uploads/2014/12/karamel-til-snickerskage-2-e1417512068139.jpg)
![](https://www.jacobdklarsen.dk/wp-content/uploads/2014/12/Snickerskage-bund-e1417512041541.jpg)
![](https://www.jacobdklarsen.dk/wp-content/uploads/2014/12/Snickerskage-bund-2-e1417512049435.jpg)
![](https://www.jacobdklarsen.dk/wp-content/uploads/2014/12/Chokolade-ganache-til-snickerskage-3.jpg)
![](https://www.jacobdklarsen.dk/wp-content/uploads/2014/12/Chokolade-ganache-til-snickerskage-e1417512107178.jpg)
![](https://www.jacobdklarsen.dk/wp-content/uploads/2014/12/chokolade-ganache-til-snickerskage-2-e1417512007137.jpg)
Hej Jacob,
Glæder mig til at prøve din opskrift.
Ville blot høre hvor mange personer der er kage til, hvis jeg følger din opskrift?
Hilsner
Louise
Kommentar by Louise — 9. januar 2015 @ 10:55
Hej Louise
Det kan jeg godt forstå. Håber den bliver god 🙂
Opskriften giver kage til et almindeligt ovnfastfad.
Da det er en kage der ligger tungt kan man ikke spise meget af den på én gang. Derfor skar jeg den også i små mundrette størrelser. Så et ovnfast fad delt i små firkanter på ca. 2,5 cm X 2,5 = mange stykker.
Jeg tog den med arbejdet, hvor vi ca. 10 personer. Der var til næste dag også 🙂
Held og lykke. Lad mig endelig høre, hvordan resultatet bliver:)
Kommentar by jacobdklarsen — 9. januar 2015 @ 11:12
[…] Når men, da en del har spurgt efter opskriften på snickerskagen Instagram, kommer den her. Jeg har tidligere lavet en anden slags snickerskage (på peanutbutter i stedet for brownie-bund). Den opskrift kan ses her. […]
Pingback by Snickerskage — 11. november 2015 @ 20:12