Dato: 02. december 2014
Kategori: Mad
Tags: Snickers, Kage, Dessert, Chokolade, Fløde, Peanuts, Pistacie, Sukker, Nødder, Ganache
I weekenden var jeg, som tidligere skrevet, nede hos min mormor i Nakskov. Da jeg sad i pensionist-bussen, Bus Madsen, på vej hjem søndag aften fik jeg lyst til at bage en kage til arbejdet. Mandag morgen flyttede vi nemlig i nye lækre lokaler i indre by. Lige midt i downtown med udsigt til Købmagergade. Det skulle fejres synes jeg.
Nogle af mine kollegaer har i noget tid punket mig for at lave hjemmelavet snickers. Men hvis der er én ting, jeg ikke er god til er det “tell-me-what-to-do”. Så i stedet for at lave almindelige snickers-barer, blev det til en snickerskage. Stor forskel 😉
Opskriften er nem og resultatet blev lækkert.
Gennemgang med opskrift og billeder af, hvordan du laver en lækker Snickers Kage, med chokolade ganache og peanuts
Ingredienser
- Bund:
- 200 gr smør
- 4 dl sukker
- 1,5 tsk. bagepulver
- 3 spsk peanutbutter
- 3 æg
- 4 dl mel
- 250 gr. saltede peanuts
- Karamel:
- 1 stang vaniljestang
- 1,5 dl. piskefløde
- 1,5 dl. sirup
- 75 gr. smør
- 3 spsk. kakao
- 3 dl. sukker
- Chokolade ganache:
- 25 gr. smør
- 250 gr. mørk chokolade
- 0,5 dl. piskefløde
- Pynt:
- Pistacienødder
Fremgangsmåde
- Pisk blødt smør og sukker i en skål med et piskeris. Smæk æggene ned i i skålen. Et ad gangen og pisk hvert æg godt ud, før det næste kommes i.
- Pisk peanutbutter, mel og bagepulver i smørblandingen.
- Fordel dejen i en bradepande. Jeg brugte et ildfast fad, hvilket ikke var så smart da bunden blev lidt for tyk.
- Dejen skal ca. være en 1 cm. høj.
- Kagen bages i 20-25 minutter ved 200 gr. Den skal være gennembagt.
- Imens kagen er i ovnen skal karamellen laves.
- Start med at tag marven ud fra vaniilje-stangen. Jeg plejer at bruge Blomsterberg-tricket for at få fordelt vaniljekornene bedst muligt ud.
- Bland ingredienserne sammen i en gryde og kog det op.
- Det skal koge i ca. 8-10 minutter.
- Når bunden er færdigbagt prikkes der en del huller i dejen, så karamellem kan løbe derned. Herefter kommes grofthakkede peanuts på den bagte bund. (Der skal mange flere på end på billedet)
- Hæld den varme karamel på dejen og peanutsene.
- Stil kagen på køl. Den skal være helt kold før chokolade ganachen kommes på.
- Ganachen er nem og hurtig at lave.
- Bland ingredienserne sammen i en skål og kom den i en mikrobølgeovn i 1 minut. Alternativt kan du varme det op over et vandbad.
- Rør det hele godt sammen efter den korte tur i mikrobølgeovnen.
- Hæld det på kagen og pynt med pistacienødder. Ikke nødvendigt, men meget pænt.
- Når ganachen(elsker det ord! :D) er blevet kølet af er den klar til at blive skåret i små mundhapsere.
- Kagen kan spises helt kold(vil jeg anbefale) eller ved stuetemperatur.
- Kan også snildt fryses ned.
Hej Jacob,
Glæder mig til at prøve din opskrift.
Ville blot høre hvor mange personer der er kage til, hvis jeg følger din opskrift?
Hilsner
Louise
Kommentar by Louise — 9. januar 2015 @ 10:55
Hej Louise
Det kan jeg godt forstå. Håber den bliver god 🙂
Opskriften giver kage til et almindeligt ovnfastfad.
Da det er en kage der ligger tungt kan man ikke spise meget af den på én gang. Derfor skar jeg den også i små mundrette størrelser. Så et ovnfast fad delt i små firkanter på ca. 2,5 cm X 2,5 = mange stykker.
Jeg tog den med arbejdet, hvor vi ca. 10 personer. Der var til næste dag også 🙂
Held og lykke. Lad mig endelig høre, hvordan resultatet bliver:)
Kommentar by jacobdklarsen — 9. januar 2015 @ 11:12
[…] Når men, da en del har spurgt efter opskriften på snickerskagen Instagram, kommer den her. Jeg har tidligere lavet en anden slags snickerskage (på peanutbutter i stedet for brownie-bund). Den opskrift kan ses her. […]
Pingback by Snickerskage — 11. november 2015 @ 20:12