Hurra for #Fogh

2. oktober 2014 by jacobdklarsen

Dato: 02. oktober 2014
Kategori: Meninger
Tags: Politik, Samfund, Anders Fogh Rasmussen

I de seneste par dage, har medierne med stor iver bragt nyheden om at vores tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen har valgt at starte sin egen konsulentvirksomhed, Rasmussen Global.
Nu vil Anders Fogh Rasmussen sælge sin ekspertise, dømmekraft og viden til glade købere.

Dette budskab har medierne spredt godt og grundigt, enkelte af aviserne gik endda i “breaking” over denne …nyhed.
Udover Information er der dog ingen medier, der har turde stille sig kritiske overfor for denne nye konsulentvirksomhed, der højst sandsynligt kommer til at rådgive magtfulde organisationer. Magtfulde organisationer som regeringer, multinationale selskaber mm.. Altså organisationer, der påvirker mange millioner menneskers liv.

Nu er jeg ikke redaktør på en avis, men hvis jeg var det, ville jeg nok have stillet lidt skarpt på Anders Fogh Rasmussens ekspertise, dømmekraft og viden.

Lærebøgerne tager afstand fra AFR’s økonomiske politik
Jeg studerer til daglig, og en stor del af pensum er omkring samfundsøkonomien.
I de lærebøger, som er en del af pensum på de danske universiteter, lægger forfatterne ikke fingrene imellem. Her bliver VK-regeringens førte politik i midten af 00’erne og op til finanskrisen i 2008 kaldt direkte uansvarlig.
Rangvid udvalget lange rapport om årsagerne til finanskrisen konkluderer også VK-regeringen førte en uansvarlig økonomisk politik.
Det betyder at, hvis jeg til min næste eksamen siger “Ja, når der er høj konjunktur i samfundet skal man føre en lempelig finanspolitik som Anders Fogh Rasmussen gjorde det i 00’erne”, så dumper jeg. Det simpelthen forkert.
Det rigtige svar ville være: “Når samfundsøkonomien viser tegn på overophedning, skal man gøre det modsatte af Anders Fogh Rasmussen og føre en stram finanspolitik”.

Trak Danmark ind i dokumenteret ulovlig krig
I dag har Danmark netop vedtaget at sende kampfly og soldater til Irak.
11 år efter Anders Fogh Rasmussen kastede Danmark i krig udenom FN, skal danske mænds liv igen sættes på spil for at rydde op efter Anders Fogh Rasmussens krigsrus.
Ja, jeg skrev krigsrus. For jeg kan ikke finde andre argumenter for, hvorfor Danmark ellers skulle deltage i den ulovlige krig i Irak.
Krigen var ulovlig i henhold folkeretten,.
Brød med Danmarks sikkerhedspolitik siden 1945 om ikke at gå i krig uden om FN’s sikkerhedsråd.
Besluttet uden et enigt folketing.
Anders Fogh Rasmussen hovedargument for krigen var Iraks påståede masseødelæggelsesvåben, som viste sig ikke at eksistere. Senere påstod Anders Fogh Rasmussen at det slet slet ikke var hovedårsagen til at gå i krig.
Politiken.dk har skrevet en god artikel om denne løgn: Sådan lyver man om krige.

Manglende respekt for demokratiet
I slutningen af 1980 og starten af 90’erne fungerer Anders Fogh Rasmussen som Økonomi- og skatteminister.
Da AFR ikke kan leve op Poul Schlüters krav om nedskæringer  i hans ministerium kaster AFR sig ud i en omgang kreativ bogførring. Han overtaler simpelthen offentlige virksomheder, der levere arbejde til hans ministerium, om at levere arbejdet i 1989, men først modtage betalingen i næste regnskabsår 1990. På den måde ser regnskabene igen pæne ud, og AFR har på papiret levet op til Poul Schlüters, krav om nedskæringer. Smart og hamrende ulovligt.
Undervejs i forløbet får AFR også løjet overfor Folketinget. Det hele medfører at, der opstår mistillid til AFR og han må gå af som minister.

Nuvel, det er mange år siden og AFR er forhåbentligt blevet klogere.
Når ovenstående er skrevet vil jeg også medgive at AFR var en pokkers dygtig politiker, der kunne skabe arbejdsro og tillid til hans politiske projekter.
-Det kunne den nuværende regering lærer meget af.

Jeg håber AFR får succes med sin nye virksomhed, og at han rådgiver på en sådan måde, at det kommer offentligheden til gode.
men jeg tvivler.

 

Lige en sidste ting.
Jeg kan læse på AFRs nye hjemmeside at, der er indgået et samarbejde med Ulveman & Partners omkring bl.a. kommunikation.
Jeg håber ikke at det er en dem, der rådgiver omkring brugen af AFR’s twitterkonto.
En ting er at lave sit eget hashtag i forbindelse med jobskitet. Det er i sig selv lidt komisk, men at ændre sit eget hashtag samme dag er simpelthen bare. uprofessionelt.

Billede 02-10-14 15.54.58

 


 


2 Comments »

 1. Synes du har nogle interesseante holdninger, det er fedt at læse, du skriver godt! 🙂
  Håber snart du kigger forbi sundesager.dk igen 😉
  Amalie

  Kommentar by Amalie — 4. oktober 2014 @ 20:03

 2. Tak 🙂
  Politik er altid er farligt emne er begive sig ud på, men det nu engang min største interesse. Så det vil være mærkeligt ikke at skrive om dette også.
  Jeg besøger jeres blog stort set dagligt for at tjekke om der er nye indlæg 😉

  Kommentar by jacobdklarsen — 7. oktober 2014 @ 13:53

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51