Dato: 21. september 2014
Kategori: Mad
Tags: Svampe, Kantareller, Tærte, Æg, Morgenmad, Frokost, Spis Naturen, Asparges, Purløg
I går var jeg til et hyggeligt Københavner-arrangement, Københavns Høstfest. Et 800meter langbord var smækket op og så blev der ellers serveret lækkert mad af årstidens råvarer til 2500 glade københavnere.
Jeg synes det var et fint enkelt arrangement, der lagde rammerne til en hyggelig lørdag aften.
I dag har jeg en rigtig hygge søndag, hvor jeg skal dømme en fodboldkamp og bagefter være sammen med drengene og se Brøndby – FCK. Glæder mig altid som et lille barn til disse kampe.
Til sen morgenmad lavede jeg en kantareltærte med asparges, på en grovbund af havregryn og hvedemel.
Det tager ingen tid at lave tærten, og der er altså noget hyggeligt over at spise varm tærte med svampe sådan op af formiddagen med en skarp kaffe til.
Ingredienser:
Bund:
Hvedemel
Havregryn
Salt
Smør/olie
Fyld:
Kantareller
Asparges
Æg
Hvidløg
Løg
Peber
God fast saltet ost, evt. vesterhavsost.
Fremgangsmåde:
Bland ingredienser til bunden og kom i en tærteform.
Smæk i ovnen i 15 minutter på 160 gr.
Steg kantareller indtil de begynder at afgive væske.
Kom derefter en lille klat smør på panden og kom finthakket løg og hvidløg på.
Kom indholdet fra panden op i en skål og bland med æg. og lidt ost.
Kom også asparges i æggemassen.
Hæld æggemassen over i på den halvfærdige tærtedej og smæk i ovnen igen.
Bag færdig i ca. 20-25 minutter.
Når æggemassen begynder at få farve er den færdig.
Pynt evt. med purløg.