Dato: 11. september 2014
Kategori: Mad
Tags: Svampe, Champignon, Svampejagt, Sanker, Selvforsyning, Byhøst, Spis Naturen, Forret, Snack, Kanape
Når jeg endelig har lidt tid til mig selv holder jeg af at tage ud i skove og samle svampe.
Jeg er ikke ekspert og spiser kun de svampe jeg kender.
De svamper jeg ikke kender tager jeg med hjem og “efterforsker”/nøgler nærmere via bøger, opslag på hjemmesider og diverse fora. På den måde får jeg hele tiden udbygget mit svampekendskab.
– Et godt huskeråd blandt svampenørder er dog kun at udvide sit kendskab med én svamp per sæson. Så har man tid til at lære at kende denne svamp grundigt. meget grundigt.
Nogle af de svampe som er nemmest at finde er champignons. Dog er der også flere giftige champignons, hvorfor jeg vil understrege kun at spise og plukke de champignons du er sikre på.
Hvis du er sikker i din sag, så kan du jo prøve at lave denne simple lille hyggelige forret. Den er nem, simpel og lækker. Og så kan du bruge alle slags svampe.
På ovenstående billeder, og i nedenstående opskrift, er der tale om gulhvid champignon og kejserchampignons.
Ingredienser:
Løg. Gerne skalotte.
Hvidløg
Salt
Peber
Svampe
Frisk timian
Meget smør.
Fremgangsmåde:
Hak svampe, løg, hvidløg fint. Kom det hele på panden med smør og skru godt op for varmen.
Kom eventuelt mere smør på panden løbende.
Sørg for at det meste af væsken fordamper.
Smag til med salt og peber.
Smæk på noget lækkert brød.
Jeg er vild med det! Passer også skide godt godt til en lille snakcer på altanen / terrassen / haven med et koldt glas til.