Kære Dan Jørgensen og din åndsvage tænketank

8. september 2014 by jacobdklarsen

Dato: 07. september 2014
KategoriMeninger
Tags: Politik, Social Demokratiet, Madrevolution, Dan Jørgensen, Tænketank, Landsbrug og fødevarer

Kære Dan Jørgensen
I går hørte jeg i radioen at du, som Minister for fødevare, landbrug og fiskeri, har nedsat en tænketank, der har til hovedformål at sørge for at danskerne dropper Spaghetti Kødsovs og i stedet spiser bedre nordisk mad. Og så skal vi være bedre til at spise med vores familier og tale sammen i køkkenet.
 “Vi har så rig en madkultur i Danmark, men samtidig er spaghetti med kødsovs den ret, der oftest står på de danske middagsborde, og for mange har et meget lille repertoire at spille på, når de går i køkkenet. Det kan godt blive bedre, og derfor har jeg nedsat den her tænketank, der skal komme med ny inspiration til de madglade danskere” siger fødevareminister Dan Jørgensen.

Det er vel også betænksomt af dig, Dan Jørgensen, at sørge for at vi danskere får andet mad end Spaghetti Kødsovs. Tak for det.
Og hvor er det fedt at du følger din Madrevolution-agurketid-kampagne op med handling. Den Madrevolution-agurketid-kampagne, hvor du kritiserede danskernes dårlige madvaner og fortalte at danske supermarkeder er kyniske og bærer ansvaret for vores dårlige madvaner. Du fortalte os i talrige interviews, artikler og kronikker at Danmark havde brug for en Madrevolution! Og nu begynder den! Nu skal en tænketank komme med et udspil til nogle flere velmenende kostråd til os danskere.
– Wow! hold fast det kommer til at revolutionere danskernes madvaner. Det er skarpt set Dan Jørgensen!

Væk med sarkasmen. Her er mine meninger om din tænketank:

Hvem har gjort dig til smagsdommer?
Uden at lyde som en minimalstat-hungrende ung fyr, så vil jeg alligevel gerne stille spørgsmåltegn ved din legitimitet som Minister at skulle blande sig direkte i den enkelte danskers madvaner.
– Som politiker, og minister, er det din opgave at forsøge at præge samfundet i din ønskede retning via lovarbejde, eller light-udgaven: oplysningskampagner. Men når du som minister aktivt går ud og siger “Det er på denne måde, DU skal opføre dig på indenfor hjemmets fire vægge, og det er dét her du skal spise. Du skal bestemt ikke spise Spaghetti Kødsovs.”  synes jeg du er gået for vidt. Det er overformynderisk og det virker som om at du taler bedrevidende til den dumme enkelte dansker.
I min optik har dit ministerium mange flere og vigtigere arbejdsopgaver at tage fat på.

Udvælgelsen af Dansk Landbrug og Fødevarer som formand
Udover at en tænketank skal have en lang række smagsdommere som medlemmere, skal de selvfølgelig også have en formand der kan udtale sig på vegne af tænketanken.
Dertil har du valgt Søren Gade, som er direktør for Landbrug og Fødevarer.

Du ved, den organisation som dit ministerium indhenter næsten alle sine undersøgelser og nøgletal fra.
Den organisation der fik dig til at skrive en kronik om at “Danmark er og altid vil være et landsbrugsland(wow….) og at dansk landbrug  hvert år eksportere for 148 mia. kroner. “. Første udsagn er jo til at grine over, når dansk landbrug konstant er dalende og udgør under 3 % af den samlede arbejdsstyrke. Med hensyn til de 148 mia. kroner var det tal en lodret løgn, som hvert fald skulle divideres med 2. Læs mere her.

Du ved den organisation, som påstår at repræsentere hele det danske landbrug, men som mangler næsten alle økologiske brancheorganisationer.
Du ved den organisation der ikke vil oplyse deres medlemkartotek.
Du ved den organisation der er stærkt repræsenteret og startet af af danske adelige godsejere. Læs mere her.
Du ved den organisation, der påstår at økologi er en grundsten i dansk landbrug, men som ikke gør en skid for økologien.

Og når nu vi er ved tænketankens medlemmer, hvorfor har du så ikke inviteret flere supermarkeder med?
Du har jo tidligere konkluderet at supermarkederne bærer et kæmpe ansvar for danskernes madvaner. Så kunne det være smart gøre den som aktive medspillere i din lille revolution.
Du har inviteret Irmas direktør… Det er lige præcist nok det eneste supermarked, som repræsentere det segment som ikke laver Spaghetti Kødseovs flere gange om ugen. Skarpt.

Er en tænktetank dit bedste våben i din revolution?
Hvad vurderer du, der vil have størst indflydelse på danskernes madvaner?

Flere kostråd eller billigere økologiske fødevarer?

Nedenstående billeder viser forskellen på økologi kontra sprøjtemidler. Læs mere her.

3c85ade7-9700-4257-ba33-2364f70e7978

 

Min vurdering:
Drop al den der tomme popsnak. Gør noget aktivt, der har betydning for samfundet. Det har ligegyldige kostråd og tænketanke ikke. Du er minister for pokker!
Og når det så er sagt, så er jeg enig i alle dine tanker og ideer, som du har udtalt omkring din madrevolution. Nu skal der bare handlinger bag ordene, og nogle ordene skal ikke siges af af dig som minister. Lad en Claus Meyer om det.

Nu har jeg ikke et stort ministerium bag mig, der kan sidde og undersøge og analysere, hvilke løsninger der har størst virkning, men jeg vil umiddelbart foreslå:
– Sænk momsen på økologiske varer
– Hæv afgiften på sprøjtede varer / fede varer
– Støt lokale initiativer som:
Byhøst
   –Farmers Marked
   –Fødevarefællesskaber
   –Nye økologiske MadMarkeder
   –Sanker
   -Der findes masse andre af sådanne initiativer, der for alvor kan fortælle historien om det gode måltid og inspirere folk. På en måde, som en åndssvag tænketank og flere ligegyldige kostråd aldrig vil kunne.

 

 


Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51