Hjemmelavet mørk nutella

6. september 2014 by jacobdklarsen

Dato: 06. september 2014
KategoriMad 
Tags: Nutella, Chokolade, Morgenmad, Sukker, Kakao, Kakao Smør

Som I kunne læse forleden lavede jeg en omgang frisk hasselnødmælk. Da jeg siede mælken fra de blendede hasselnødder fik jeg en omgang fin hasselnødmel.
En venlig sjæl skrev på Facebook at det kunne jeg da hurtigt lave om til Nutella. Siden han skrev det i tirsdags, har jeg bare gået og glædet mig til at det skulle blive lørdag, så jeg ville have tid til at lave en omgang lækker morgenmad.

I hverdagen står jeg op omkring kl. 06, drikker kaffe og spiser noget hurtigt morgenmad. Det kan I se mere om her. I denne uge har jeg dog ikke haft overskuddet til at lave så lækker morgenmad, så derfor måtte det blive lørdag morgen jeg kastede mig ud i dette projekt. Årsagen til det manglende overskud skyldes at jeg lige skal komme ind i den normale rytme efter sommerferien. studie, arbejde, lege fodbolddommer(stort set hver dag) AA-møder, lege med båden, diverse projekter og så de vigtigste ting: venner og familie. jeg synes at jeg er ved at fange rytmen.

Når det var hjemmelavet nutella vi kom fra.

Billede 06-09-14 08.17.52

Ingredienser:
90 gr. kakao smør
40 gr. smør
30 gr. hasselnødmel
1,5 spsk. kakopulver
20 gr. sukker (eller mere efter temperament)
lidt salt
20-30 gr. mørk chokolade

Billede 05-09-14 16.40.46

Fremgangsmåde:

Kom smør, kakao smør, sukker, chokolade og hasselnødmel i en gryde.
(Hvis du vil gøre det i den helt rigtige rækkefølge, så start med at smelte smøret i en gryde. Smelt chokoladen over et vandbad. Rør de to ting sammen og tilsæt sukker, kakaopulver og hasselnødmel og rør rundt)
– Nuvel, det havde jeg ikke lige tålmodighed til.

Billede 05-09-14 16.46.07

Når det hele er smeltet sammen sies kakao pulver og salt i. Der røres rundt og slukkes for varmen. 
Billede 05-09-14 16.54.56

Så skal det ellers bare hældes på glas. Hvis du ikke ønsker at få hasselnødmelet med, så kan du bare sie det fra. Personligt synes jeg at det lækkert med de små hasselnødstykker i.

Billede 05-09-14 16.58.23

Sådan kommer det til at se ud med hasselnød i. Billede 06-09-14 08.19.50 Billede 06-09-14 08.30.56

Efter sådan en lækker gang morgenmad er jeg klar til dagens program:
Læse op stil studie (211 sider om budgettering af offentlige udgifter. gab)
Dømme en serie3 kamp
Spille fodboldkamp for Østerbro IF
Læse mere op…

God weekend derude. 


Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51