Dato: 02. september 2014
Kategori: Mad,
Tags: Spis Naturen, Sanker, Byhøst, Selvforsyning, Svampe, Svampejagt, Støvbold, Fløde, Ost, Pasta, Bacon
I går havde jeg en fri fra både studiet og arbejdet. Da jeg de sidste par uger har haft en del om ørene, havde jeg brug for noget alenetid. Derfor tog jeg et par timer i skoven for at samle svampe.
Jeg er bestemt ikke ekspert indenfor svampe, men har efterhånden okay styr på at genkende og identificere kantareller, rørhatte, champignons og støvbolde.
Jeg fandt desværre ingen kantareller eller særlig mange rørhatte. I stedet fandt jeg en del champignons og støvbolde.
En del mener at støvbolde er en kedelig spisesvamp. jeg er uenig! Nuvel, den smager ikke af så meget, men den er fantastisk til at suge smag til sig.
I dag har jeg været på job og skal ud at dømme en fodboldkamp senere i aften, derfor ville jeg bare lave en hurtig pastaret. med støvbolde og kejserchampignons.
Ingredienser:
Støvbolde
Champignons
Røget bacon
Løg
Hvidløg
1 æg
Pecorino Romano
Fremgangsmåde:
Fjern jord og urenheder fra støvboldene, og sørg for at de alle er helt hvide i midten. Hvis de ikke er helt hvide, skal du smide dem ud.
Skær dem i passende størrelser og hak hvidløg og løg.
Skær baconen i strimler og steg hårdt på panden. Efter ca. 5 minutter kommes hvidløg og løg ved.
Steges hårdt i yderligere 5 min.
Kom derefter svampene på panden og rør godt rundt.
Kog pastaen al dente.
Hæld vandet fra og sæt tilbage på blusset med fuld drøn på.
Hæld baconen, løgene og svampene op til pastaen. Slå et æg ned i gryden, lille håndfuld revet pecorino og en lille sjat fløde.
Rør godt rundt i 1 minuts tid.
Bum. Done færdig.
Pyntet med kørvel