Pesto pesto pesto

26. august 2014 by jacobdklarsen

Dato: 26. august 2014
Kategori: Mad
Tags: Pesto, Krydderuter, Basilikum, Spinat, Rucola, Parmesan, Nødder, Pinjekerner, Pecorino

Jeg har næsten altid en bøtte med frisk hjemmelavet pesto i køleskabet.
Af den ene årsag at minimum 2 dage om ugen kommer jeg hjem efter kl. 20:00, og så gider jeg altså ikke til at stå at lave mad.
Oftest bruger jeg pesto til en omgang pasta eller bare spiser det med brød til.
Hjemmelavet frisk pesto smager af så meget mere, og bedre, end den der grønne ting man kan købe i supermarkedet.

Den klassiske pesto er jo med basilikum og pinjekerner, men jeg bruger lige så ofte alt muligt andet grønt som spinat, rucola, brændenælder, skvalderkål osv. Jeg skifter ofte de dyre pinjekerner ud med mandler eller hasselnødder. Jeg har set at mange laver “nordisk pesto” med valnødder. Det har jeg endnu ikke prøvet.

Photo 12-02-14 18.11.31

Fremgangsmåden er enkel.

1. Blend grønt, ost(normalt en god parmesan), hvidløg, nødder/kerner og olivenolie
2. Juster indtil den ønskede konsistens
3. Smag til med salt, peber og citron. og de øvrige ingredienser.

 

 

DSC01082

Photo 21-06-14 14.04.28

Photo 21-06-14 14.04.30

DSC01093

Photo 21-06-14 14.04.33


Photo 10-05-14 19.31.21

Billede 24-08-14 17.26.34

I rigtig mange sommerferier har jeg i min folkeskoletid arbejdet på et krydderurtegartneri. Hårdt arbejde, men duften af krydderurter var fantastisk.

DSC01061


6 Comments »

  1. […] Blend de grønne toppe med en god fast ost, eventuelt vesterhavsost eller parmesan, god olie, hvidløg, nødder eller mandler. Start med at komme alle de grønne toppe i og derefter lidt af de andre ting. Kom derefter lidt mere i af de forskellige ting indtil den ønskede konsistens og smag fås. Læs mere om min måde at lave pesto på her. […]

    Pingback af Sprødstegt torsk med fennikelpesto — 15. februar 2015 @ 20:58

  2. […] En nærmere beskrivelse af, hvordan du laver pesto kan du læse her. […]

    Pingback af Pesto af rapsskud — 20. maj 2015 @ 8:47

  3. Virkelig flotte og indbydende pesto-billeder og spændende tips med at erstatte pinjekernerne med hasselnødder og mandler. Jeg bruger også nogle gange solsikkefrø, de er i sær gode til ruccolapesto 🙂

    Comment af Stephanie Rødskov Kallin — 27. maj 2015 @ 19:19

  4. Tak for det.
    Det skal jeg huske at prøve en dag. Tak for tippet.
    Ps. virkelig en flot fisk I fangede forleden 😉

    Comment af jacobdklarsen — 27. maj 2015 @ 19:36

  5. […] jeg har skrevet om i dette indlæg, pesto pesto pesto, er jeg vild med pesto. Oftest laver jeg det af forskellige slags urter og planter, blendet sammen […]

    Pingback af Opskrift på klassisk basilikum-pesto — 27. maj 2015 @ 19:35

  6. […] Jep, endnu et indlæg om pesto. Denne gang en opskrift på persillepesto. Jeg spiser rigtig meget pesto. Pasta med pesto, pesto til frokost, pesto på rugbrødsmadder og sågar pesto til morgenmad. Derfor har jeg skrevet en del indlæg om forskellige slags pestoer, som bl.a. pesto af rapsskud, fennikelpesto, klassisk basilikumspesto, ramsløgpesto og et generelt indlæg om pesto pesto pesto.  […]

    Pingback af Opskrift på persillepesto — 14. september 2015 @ 21:39

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment