Dato: 24. august 2014
Kategori: Mad,
Tags: Fisk & Skaldyr, Rødspætte, Fiskeri, Jolle, Remoulade, Kålrabi, Citron, Rasp, Gammel-dansk-mad, Spinat, Smør
En af grundene til jeg købte mig en lille båd, var jeg at jeg virkelig holder af at fiske. Denne interesse har jeg nok fra min onkel, som også har fanget de fleste af nedenstående rødspætter. Jeg har ikke haft held med at sætte rødspætte garn i år, men det kan være at det kommer senere i år.
Det ændre dog ikke ved at en af mine livretter er stegt rødspætte med nye kartofler og persillesovs. Enkelt, dansk og lækkert. skide lækkert.
Nu er nye danske kartofler-sæsonen begrænset, hvorfor jeg også tit laver stegt rødspætte med andet tilbehør. Det svinger lidt, men kan være alt ligefra kålrabi-fritter, stuvet spinat, ramsløgspesto osv.
Stege rødspætte:
Ingredienser:
Rasp
Hele rødspætter
Ægfeblommer
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Hvis du selv har fanget dine rødspætter, eller købt direkte fra kutteren, skal vi først have flået dem.
Og pas nu på den giftige lille spids, alle rødspætter har.
Jeg har lært at flå fladfisk efter at have set denne video-guide.
Sådan skulle de gerne komme til at se ud.
Billedet er fra min fødselsdag, hvor jeg havde inviteret familien og drengene til rødspætter.
Jeg plejer at slå æggeblommer ud i en skål.
Fylde et fad/tallerken med rasp, blandet godt op med salt og peber.
Vende fisken i æggeblommerne. Begge sider.
Derefter vende fiskene i raspen. Begge sider.
Rødspætterne er lige så gode til at kamuflere sig på køkkenbordet, som på havbunden.
Herefter skal spætterne steges i smør. Meget smør.
Her anrettet med kartofler, ramsløgspesto, stuvet spinat og citron. Pyntet med timian.
Her anrettet med kålrabi-fritter og hjemmelavet remoulade.