Hjemmelavet rådyrpølse

2. august 2014 by jacobdklarsen

Dato: 02. august 2014
Kategori: Mad
Tags: Frokostjagt, rådyr, vildt , madprojekter, pølse

Det her er det sjoveste madprojekt jeg nogensinde har kastet mig ud.

Når et rådyr er renset og kødet skæres ud i de korrekte stykker er der altid en del små ukurante stykker.
Min far er god til at huske at fryse disse ned, og kommer i ny og næ forbi med sådan en pose. I sidste uge lavede jeg lækker pariserbøf ud af dette.

I dette indlæg vil jeg vise, hvordan du kan lave lækre hjemmelavede pølser.
Og tro mig, det tager kegler at sige ordene når I står nogle venner ved grillen: “Når.. I stedet for de der kedelige Steff Houlberg pølser der, vil I så ikke smage mine hjemmelavede rådyr-pølser?

Start med hak rådyrkødet og godt med røgetbacon og spæk sammen.
Tilsæt 1/3-del af farsen skal bestå af fedt hakket oksekød.

Photo 20-12-12 19.48.48

Photo 20-12-12 17.02.17

 

Farsen blandes med æg og godt med krydderier.
Denne omgang fik godt med peber, salt, enebær, paprika, rosmarin og timian.

Photo 20-12-12 17.15.58

I de fleste supermarkeder, slagtere og specialbutikker kan man få svinetarme.
Start med at ligge dem i blød i koldt vand i 10 min, og skyl dem godt igennem.

Photo 20-12-12 17.54.54

Og så er det ellers bare at fylde tarmene ud med farsen.
Til dette bruger jeg en almindelig gammeldags kødhakker og sætter et “pølsehorn” på.

Photo 20-12-12 18.58.52Alt afhængig er, hvilken længde man ønsker pølserne skal have snurres tarmen ca. 10 gange rundt om sig selv skiftevis med og mod uret.

Photo 20-12-12 18.50.18

Derefter lægges de i en stor gryde som fyldes op med koldt vand. Bring vandet i kog og skru ned for varmen. Kog pølser i ca. 10 min.

Photo 20-12-12 19.04.29

Derefter er pølserne klar til grillen. Du kan eventuelt fryse dem ned i poser med 6 i af gangen.

 

Det færdige resultatet ser således, og smager virkelig godt!
Vild med enebær smagen og smagen af rådyr.

 

Photo 21-12-12 12.34.44







3 Comments »

  1. vi vil forsøge os med rådyrpølser, hvor mange æg bruger du i forhold til hvor meget kød, og har du slet ikke noget suppe eller anden væde i pølserne.
    venlig hilsen
    Rolan

    Comment af Rolan — 29. november 2015 @ 16:44

  2. jeg savner en mere udførlig opskrift..

    Comment af annmarie bøggild — 11. december 2016 @ 10:52

  3. […] Hjemmelavet rådyrpølse | JacobDKLarsen.dk […]

    Pingback af Hjemmelavet Pølser Oksekød – LAYCAT — 27. oktober 2018 @ 19:56

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment