Dato: 02. august 2014
Kategori: Mad
Tags: Frokost, jagt, rådyr, vildt , madprojekter, pølse,
Det her er det sjoveste madprojekt jeg nogensinde har kastet mig ud.
Når et rådyr er renset og kødet skæres ud i de korrekte stykker er der altid en del små ukurante stykker.
Min far er god til at huske at fryse disse ned, og kommer i ny og næ forbi med sådan en pose. I sidste uge lavede jeg lækker pariserbøf ud af dette.
I dette indlæg vil jeg vise, hvordan du kan lave lækre hjemmelavede pølser.
Og tro mig, det tager kegler at sige ordene når I står nogle venner ved grillen: “Når.. I stedet for de der kedelige Steff Houlberg pølser der, vil I så ikke smage mine hjemmelavede rådyr-pølser?
Start med hak rådyrkødet og godt med røgetbacon og spæk sammen.
Tilsæt 1/3-del af farsen skal bestå af fedt hakket oksekød.
Farsen blandes med æg og godt med krydderier.
Denne omgang fik godt med peber, salt, enebær, paprika, rosmarin og timian.
I de fleste supermarkeder, slagtere og specialbutikker kan man få svinetarme.
Start med at ligge dem i blød i koldt vand i 10 min, og skyl dem godt igennem.
Og så er det ellers bare at fylde tarmene ud med farsen.
Til dette bruger jeg en almindelig gammeldags kødhakker og sætter et “pølsehorn” på.
Alt afhængig er, hvilken længde man ønsker pølserne skal have snurres tarmen ca. 10 gange rundt om sig selv skiftevis med og mod uret.
Derefter lægges de i en stor gryde som fyldes op med koldt vand. Bring vandet i kog og skru ned for varmen. Kog pølser i ca. 10 min.
Derefter er pølserne klar til grillen. Du kan eventuelt fryse dem ned i poser med 6 i af gangen.
Det færdige resultatet ser således, og smager virkelig godt!
Vild med enebær smagen og smagen af rådyr.
vi vil forsøge os med rådyrpølser, hvor mange æg bruger du i forhold til hvor meget kød, og har du slet ikke noget suppe eller anden væde i pølserne.
venlig hilsen
Rolan
Kommentar by Rolan — 29. november 2015 @ 16:44
jeg savner en mere udførlig opskrift..
Kommentar by annmarie bøggild — 11. december 2016 @ 10:52
[…] Hjemmelavet rådyrpølse | JacobDKLarsen.dk […]
Pingback by Hjemmelavet Pølser Oksekød – LAYCAT — 27. oktober 2018 @ 19:56