Blomme-sæson

28. juli 2014 by jacobdklarsen

Dato: 28. juli 2014
Kategori: Mad
Tags: Mirabel, Sanker, Byhøst, Spis Naturen, Syltning, Blommer, Saft, Dessert, Marmelade, Syltetøj Som jeg har skrevet om i dette indlæg, Brug naturen, er noget af det bedste jeg ved er at tage ud i den danske natur og samle naturens fødevarer. Derefter at tage hjem og tilberede dem og spise dem bagefter giver mig en særlig glæde og tilfredsstillelse.

Netop nu er træerne fyldt med de lækreste Mirabelle-blommer. For mig er smagen af dem lig med dansk sommer. I weekenden var jeg nede at besøge min mormor i Nakskov. Lørdag eftermiddag tog en god gåtur og fyldte en pose med dejlige blommer. 1 Jeg plejer at lave saft af blommerne, da synes det er der at smagen kommer bedst frem, men det blev også til et par glas syltetøj og nogle karameller.
Ingredienser 2,5 kg. mirabeller med sten
1,6 kg. sukker
3 liter vand
Mynte
Ingefær

Fremgangsmåde Start med at skyl blommerne godt og smid dårlige blommer væk. Derefter skal du udstene samtlige blommer. Det er et værre lorte arbejde, men hvis stenene koges med giver de en grim bitter smag. Billede 27-07-14 22.35.42   2 Herefter skal det hele koges godt igennem. Jeg har valgt at tilføje lidt ingefær og ingefær-mynte, men dette er ikke nødvendigt. Det er op til dig og dine smagsløg. Jeg lavede så også den fejl at jeg kom lidt sukker i til at starte med, hvilket man ikke skal gøre. Vent med at komme sukker i! Billede 27-07-14 23.15.10 Kog det hele godt og grundigt igennem i en halv time til en time. 3 4 Sigt herefter al indholdet, så du kun har væsken der kan blive til saft. Resten af afkoget kan du gemme til marmelade. Herefter koger du væsken igen og smager til med sukker. 5 For at få en mere ensartet fin saft kører jeg altid saften igennem en saftpose inden jeg hælder den på patentflasker med atamon. 6 Resten af “afkoget” kan du koger op igen og ligeledes smage til med sukker, så får du en dejlig marmelade / syltetøj. 8

 

 Follow my blog with Bloglovin


Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51