Jordbærtærte

19. juni 2014 by jacobdklarsen

Dato: 19. juni 2014
Kategori: Mad
Tags: Jordbærtærte, Kage, Dessert, Sommer, Hjemmelavet, Vanilje

Noget af det bedste jeg ved er danske jordbær. Og de bliver kun endnu bedre af at komme på mazarinbund med en dejlig frisk flødeskumscreme.

På min arbejdsplads bliver der spist en del kage, og favoritten er er Lagkagehusets jordbærtærte, der smager hjenedødt godt.
Lidt kækt kom jeg dog i sidste uge, at prale med at jeg da sagtens kunne lave en mindst lige så god jordbærtærte.

Og så måtte det jo bevises!

Ingredienser:
Mørdej:
150 gram Hvedemel
100 gram Smør
50 gram Sukker
0.5 Æg
Fyld:
100 gram Smør
100 gram Sukker
100 gram Marcipan
0.5 Æg
Pynt:
100 gram Mørk chokolade
Creme:
2.5 dl. Sødmælk
0.5 brev Kagecreme
2.5 dl. Piskefløde

500 gram Jordbær, friske

Fremgangsmåde:

Det vigtigste ved jordbærtærten er helt klar den lækre mazarinbund.
Start med at lav en almindelig mørdej og fordel den i et rundt tærtefad.
Derefter blander du revet marcipan med æg, sukker og smør og hælder ud over mørdejen.

Photo 17-06-14 00.07.04

 

Dejen skal ca. have en halv time i ovnen indtil den ser sådan ud

Photo 17-06-14 00.31.21

 

Når dejen er kølet af pensles den med mørk chokolade.
Her vil jeg til hver en tid bruge en god mørk kvalitetschokolade, som valhrona. Tro mig, der kan virkelig smages forskel!

Photo 06-06-14 21.59.14 Photo 17-06-14 06.42.55Imens chokoladen køler af skal cremen laves der traditionelt består af kagecreme og flødeskum. Jeg kan dog godt lide en lidt friskere creme, hvorfor jeg næsten altid hindbær og appelsinsaft i.

Photo 17-06-14 06.33.23

Når chokoladen er kølet af og cremen er lavet fordelen cremen udover bunden. Så kan pyntearbejdet ellers bare begynde.Photo 17-06-14 08.23.45

Og så velbekommen!

Kagen gik rent ind og kollegaerne 🙂Photo 17-06-14 08.40.07

 


Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment