Dato: 19. juni 2014
Kategori: Mad
Tags: Jordbærtærte, Kage, Dessert, Sommer, Hjemmelavet, Vanilje
Noget af det bedste jeg ved er danske jordbær. Og de bliver kun endnu bedre af at komme på mazarinbund med en dejlig frisk flødeskumscreme.
På min arbejdsplads bliver der spist en del kage, og favoritten er er Lagkagehusets jordbærtærte, der smager hjenedødt godt.
Lidt kækt kom jeg dog i sidste uge, at prale med at jeg da sagtens kunne lave en mindst lige så god jordbærtærte.
Og så måtte det jo bevises!
Ingredienser:
Mørdej:
150 gram Hvedemel
100 gram Smør
50 gram Sukker
0.5 Æg
Fyld:
100 gram Smør
100 gram Sukker
100 gram Marcipan
0.5 Æg
Pynt:
100 gram Mørk chokolade
Creme:
2.5 dl. Sødmælk
0.5 brev Kagecreme
2.5 dl. Piskefløde
500 gram Jordbær, friske
Fremgangsmåde:
Det vigtigste ved jordbærtærten er helt klar den lækre mazarinbund.
Start med at lav en almindelig mørdej og fordel den i et rundt tærtefad.
Derefter blander du revet marcipan med æg, sukker og smør og hælder ud over mørdejen.
Dejen skal ca. have en halv time i ovnen indtil den ser sådan ud
Når dejen er kølet af pensles den med mørk chokolade.
Her vil jeg til hver en tid bruge en god mørk kvalitetschokolade, som valhrona. Tro mig, der kan virkelig smages forskel!
Imens chokoladen køler af skal cremen laves der traditionelt består af kagecreme og flødeskum. Jeg kan dog godt lide en lidt friskere creme, hvorfor jeg næsten altid hindbær og appelsinsaft i.
Når chokoladen er kølet af og cremen er lavet fordelen cremen udover bunden. Så kan pyntearbejdet ellers bare begynde.
Og så velbekommen!
Kagen gik rent ind og kollegaerne 🙂