Brug Naturen

19. marts 2014 by jacobdklarsen

Dato: 19. marts 2014
Kategori: Meninger
Tags: Fødevarefællesskab, Økologi, Byhøst, Sanker, Spis Naturen, Selvforsyning, Natur

Mit barndomshjem ligger i en lille landsby, hvor baghaven ligger ned til en stor flot skov.
Derfor har jeg brugt rigtig mange timer i skoven og naturen fra jeg var en lille knægt.
Samtidig tog min far mig også med på jagt fra en tidlig alder, hvilket nok også har været med til øge min interesse for naturen.

Jeg bruger naturen på rigtig mange måder: vandreture, primitiv overlevelse, fiske- og sejlture, samle råvarer, jagt,  tage på eventyrer og meget andet.
Fælles for de forskellige aktiviteter er jeg bruger dem til at komme ned i gear på, lade de mentale batterier op og gøre mig selv i godt humør. Jeg bliver simpelthen i godt humør af været omgivet af træer i en skov og blå bølger i havet.

Noget af det bedste ved den danske natur er at den rummer så mange lækre råvarer, som man bare kan gå ud at samle, plukke eller fange.
Det gør også at jeg glæder mig endnu mere til de forskellige årstider og hver deres råvarer. Ligefra forårets ramsløg, tidlige sommers bær og blommer, sensommerens frugter og efterårets svampe.
1
Jeg er bestemt ikke ekspert på området, så jeg har tit været i tvivl om, hvor, hvornår og hvordan jeg kunne skaffe alle disse lækre råvarer.
Derfor har jeg brugt rigtig mange frivillige timer på at liste alle de forskellige råvarer, der findes i den danske natur op på denne hjemmeside:
10502146_10203100592530309_5998122222017926343_nSanker
Sanker er et genialt værktøj, som via en App til din smartphone eller www.sanker.dk, viser dig på et kort, hvor du i dit lokalområde kan finde årstidens råvarer.
Via kalenderen kan du se, hvilke emner du kan finde i, hvilke måneder samt læser nærmere om frugterne/grøntsagerne/bærene,/urterne osv.
Hele ideen er at du som bruger af App’en / hjemmesiden selv registrere de steder, du kender til. Ellers hvis du har et overskud af eksempelvis æbler i din egen have, kan du registrere det på kortet.

 

 

 

byhøst

Byhøst

Byhøst er et lignende koncept som Sanker, der dog primært henvender til sig til byboer.

 

 

Disse to værktøjer bruger jeg utrolig meget når jeg vil ud i naturen og finde råvarer.
Det giver mig den største tilfredsstillelse at bruge en eftermiddag på at tage i skoven og samle svampe, tage dem med hjem, lave mad af dem og tørre resten af dem og gemme dem til senere.
Og så er det som om at det bare smager bedre, når man selv har haft fingrene i det.

Har smidt nogle billeder op af mine oplevelser. Brug naturen!

Photo 29-09-13 16.10.30

 

 

Photo 29-09-13 13.54.35

Photo 05-10-13 12.45.24

Photo 03-11-13 08.59.10 Photo 03-11-13 09.51.57 Photo 08-11-13 19.50.39 Photo 08-11-13 21.11.32 Photo 14-04-14 18.14.24 Photo 16-04-14 10.11.25 Photo 17-04-14 14.38.20 Photo 18-04-14 17.43.20 (1)


2 Comments »

  1. […] Syltning, Blommer, Saft, Dessert, Marmelade, Syltetøj Som jeg har skrevet om i dette indlæg, Brug naturen, er noget af det bedste jeg ved er at tage ud i den danske natur og samle naturens fødevarer. […]

    Pingback by Blomme-sæson | JacobDKLarsen.dk — 11. januar 2015 @ 9:50

  2. […] Dagen efter jeg var kommet til mit livs vigtigste erkendelse, at jeg er alkoholiker, var jeg ude at gå en lang tur med min mor og min søster. Jeg var monster forvirret og husker ikke det store fra den periode, men jeg kan huske at min mor og søster samlede ramsløg på turen. Jeg kan huske jeg synes det var åndssvagt og fjollet. “Så stop dog det der hippie-gøgl og tag i Irma og køb nogle ordentlige råvarer, der smager godt!”- tænkte jeg. De næste par måneder gik jeg mange ture, for at klare tankerne. Og på disse ture fandt jeg ud af at jeg får en masse ro ved at være i naturen, og ved et tilfælde faldt jeg næsten over nedenstående Karl Johan. Da jeg kom hjem og fandt ud af det var en meget udsøgt spisesvamp, som man ikke lige sådan kan købe i Irma, var jeg solgt! At finde sin egen mad i naturen er sidenhen blevet min helt store hobby. Det har jeg også skrevet om i dette indlæg, Brug Naturen. […]

    Pingback by Brug naturen - Part2 — 8. marts 2015 @ 15:53

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51