Æblemarmelade

23. oktober 2013 by jacobdklarsen

Dato: 23. oktober 2013
Kategori:
Mad
Tags:
Marmelade, Syltning, Vanilje, Æble, Syltetøj, Spis Naturen, Vanilje

Efterårer er jo højsæson for danske æbler. En af de ting, som mange danske æbler kan bruges til, og i sær nedfaldsæbler, er æblemarmelade.
Den opskrift jeg plejer at bruge er virkelig nem:
Da der er stor forskel på æblernes sødme og syrlighed vil jeg ikke sætte noget fast sukker-forhold på. Smag dig frem!

Skær æbler i både og fjern kernehus.
Kom dem i en gryde med sukker efter humør.
Smid lidt vaniljestænger i gryden.
Skræl og riv lidt ingefær og kom i.
Tilsæt lidt vand og kog i smadder.
Hvis det har svært ved at stivne kan der tilføjes lidt stivelsespulver.

Photo 12-12-13 14.08.21
Photo 12-12-13 15.44.44 Photo 12-12-13 16.24.40

Den hjemmelavede æblemarmelade kan bruges til mange ting. Almindelige rugbrødsmadder, pandekager, is, desserter og mange andre ting.

Har du nogle gode forslag?Photo 12-12-13 16.37.25og ja.. jeg kender godt forskellen på marmelade og syltetøj. Gør du? 😉

 


Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment