Dato: 23. oktober 2013
Kategori: Mad
Tags: Marmelade, Syltning, Vanilje, Æble, Syltetøj, Spis Naturen, Vanilje
Efterårer er jo højsæson for danske æbler. En af de ting, som mange danske æbler kan bruges til, og i sær nedfaldsæbler, er æblemarmelade.
Den opskrift jeg plejer at bruge er virkelig nem:
Da der er stor forskel på æblernes sødme og syrlighed vil jeg ikke sætte noget fast sukker-forhold på. Smag dig frem!
Skær æbler i både og fjern kernehus.
Kom dem i en gryde med sukker efter humør.
Smid lidt vaniljestænger i gryden.
Skræl og riv lidt ingefær og kom i.
Tilsæt lidt vand og kog i smadder.
Hvis det har svært ved at stivne kan der tilføjes lidt stivelsespulver.
Den hjemmelavede æblemarmelade kan bruges til mange ting. Almindelige rugbrødsmadder, pandekager, is, desserter og mange andre ting.
Har du nogle gode forslag?og ja.. jeg kender godt forskellen på marmelade og syltetøj. Gør du? 😉