Opskrift på fasanrilette
Cuisine: Fransk
Author: jacobdklarsen
Prep time:
Cook time: 3 Timer
Total time: 3 Timer
Opskrift til smagfuld fasanrilette. Rilette er glimrende måde at tilberede fasan på, kødet bliver mørt mørt og lækkert.
Ingredienser
  • 3 flået og renset fasaner
  • 5 dl rødvin
  • 10 dl Hønseboullion (eller and eller vildt)
  • 500 gr. andefedt
  • 3 fed hvidløg
  • 3 løg
  • 10 gulerødder
  • 1 bundt frisk timian
  • 4 stilke frisk rosmarin
  • Salt og peber
  • 10 knuste peberkorn
  • Olie og smør til at stege i
Fremgangsmåde
  1. Start med at brun fasanerne af ved høj varme i en gryde med olie og smør. Skær evt. fasanerne over i mindre stykker. (Hvis du undre dig over, hvorfor fasanerne mangler lårene er de brugt i denne opskrift: Fasanlår)
  2. I mens kødet brunes af, pilles hvidløg, gulerødder skæres ud i mindre stykker og løgene i både.
  3. Grøntsagerne kommes op i gryden med timiankviste og rosmarin og de knuste enebær.
  4. Tilsæt derefter rødvin og boullion og lad det hele simre i 1-2 timer.
  5. Når fasanerne er kogt møre tages kødet op og lægges til afkøling.
  6. Imens koges resten af væsken ind, så den reduceres til ca. halvdelen.
  7. Når kødet er kølet nok ned til man kan man arbejde med det i hænderne, pilles af kødet af. Det er et større pillearbejde, men vær som omhyggelig som muligt og få al kødet med.
  8. Derefter sies grøntsager og krydderurter fra. (Gulerødder og løg kan dog godt blive, men jeg valgte at sorte dem fra for at få en mere kødfuld rilette)
  9. (Og jep, fjeret blev fjernet efter billedet ;) )
  10. Det pillede fasankød kommes op i væsken og mases godt ud med en grydeske, under svag varme. Væsken, fonden, skal kun lige dække kødet. Hvis der er for meget væske hældes dette fra (husk at gem det som en god fond)
  11. Derefter tilsættes andefedt.
  12. Lad det simre i 20 minutter, mens kødet forsat moses i mindre stykker med en grydeske.
  13. Smag til med salt og peber.
  14. Derefter presses kødet ned i patentglas eller sylteglas.
  15. Hæld godt med fedt over, så der kan dannes en fedthinde på toppen, der sikre konservering således at ingen bakterier kan komme ned til kødet.
  16. Så er det egentligt klar til at blive spist. Dog er det god ide lige at lad det sætte sig i et par dage i køleskabet.
  17. Velbekommen.
Bemærkninger
Server med surt til. Eventuelt cornichoner eller syltede asier.
Recipe by Jacobdklarsen.dk at https://jacobdklarsen.dk/2016/01/21/opskrift-fasanrilette/