Jordskokkesuppe med kammusling
Cuisine: Dansk
Author: Jacobdklarsen
Prep time: 15 min
Cook time: 40 min
Total time: 55 min
Opskrift og fremgangsmåde med billeder til smagfuld jordskokkesuppe med kammuslinger, æbler og spansk pølse. Nem at lave og smager fantastisk!
Ingredienser
  • 800-1000 gr. jordskokker (m. skræl)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 0,5 l. mælk
  • 250 ml. fløde
  • 1 citron
  • 1 bundt purløg
  • Ristede græskarkerner
  • Salt og peber
  • Smør
  • 2 syrlige æbler (evt. danske Elstar)
  • 6 Kammuslinger
  • ½ fuet (spansk pølse)
Fremgangsmåde
  1. Start med at skræl og skyl jordskokkerne. Disse jordskokkerne er fra min fars have.
  2. Skær dem derefter i mindre stykker.
  3. Skræl 1 læg og skær det i lillefingernegl størrelse. Hvidløgene hakkes ligeledes fint.
  4. Steg løgene gyldne i smør i et par minutter
  5. Kom herefter jordskokkerne i. Kom rosmarin-kviste, mælk, peber og grøntsagsbouillonterning i gryden. Ikke salt, da det gør det svært for jordskokkerne at blive kogt i smadder.
  6. Lad det herefter koge indtil jordskokkerne kan moses med en gaffel.
  7. Tag gryden af blusset og fisk rosmarinkvistene op.
  8. Herefter blendes det hele godt og grundigt igennem til det har en fin konsistens. Smag til med salt, peber og citron. Claus Meyer ville mene at du skulle smage til med eddike, men lige med jordskokkesuppe vil jeg mene at citronen passer meget bedre.
  9. Herefter skal kammuslinger steges i smør ved høj varme. De skal stege indtil de begynder at få en gylden skorpe på hver side.
  10. En halv fuet skæres i små tern og steges sprøde. Mange bruger Chorizo til jordskokkesuppe, men i denne udgave ville jeg gerne have en mere sprød og salt pølse.
  11. Herefter skæres æbler i små tern og purløg hakkes.
  12. Kammusling, æbletern, fuets og purløg anrettes i dybe tallerkener.
  13. Efter serveringen hældes suppen over.
Recipe by Jacobdklarsen.dk at https://jacobdklarsen.dk/2015/01/14/jordskokkesuppe-med-kammusling/