Jeg stemmer nej

3. december 2015 by jacobdklarsen

I dag vil jeg stemme NEJ.
– Men hvorfor?

Jeg har været utrolig meget i tvivl af flere årsager.
Først og fremmest fordi vi stemmer om noget virkelig komplekst, som politikerne og specielt JA-partierne forsøger at gøre meget konkret og simpelt. Det er det bare ikke!
Men også fordi “eksperter” er dybt uenige om konsekvenserne af omdannelse/bortskaffelsen af retsforbeholdet. Hvis “eksperterne” er i tvivl, så vil jeg mene at den almindelige dansker er totalt prisgivet i forhold til at vurdere konsekvenserne af denne afstemning. Af den årsag har jeg ikke meget til overs for “Det er din demokratiske pligt at stemme..” -Hvor demokratisk er en afstemning, der ikke foregår på et korrekt oplyst grundlag!?

Når der så er sagt, så stemmer jeg alligevel nej.
Jeg stemmer nej, selvom jeg grundlæggende er positiv overfor EU og for fælles international retspolitik. Jeg stemmer nej selvom jeg grundlæggende er enig størsteparten af de 22 retsakter er én god ide.

Hvorfor stemmer jeg så ikke ja?
Det gør jeg ikke, alene af den årsag at vi historisk set siden 1992 har haft et Folketing, bestående af politikere som har været mere begejstret for EU end den afspejlede befolkning. Årsagen til det skal findes i at når der er folketingsvalg, så er EU-dagsordnen ikke særlig vigtig for vælgeren.
Alene er af den årsag vil jeg mene det vil være udemokratisk at overgive beslutningsmagt til Folketinget, når en hurtig kort analyse vil vise at der hurtigt vil opstå en situation, hvor Folketinget vil tilgå en tilvalgsordning, som en eventuel folketingsafstemning vil give det modsatte resultat af.

Så jeg stemmer NEJ, på trods af jeg er enig med JA-partierne og de 22 retsakter. Jeg er bange for, hvad det næste det 23. retsakt vil omhandle, og om Folketinget vil træffe en beslutning som den danske befolkning vil være enig / uenig i.

Nogle gange handler demokrati også om at sætte sin egen mening og holdning i baggrunden og i stedet tænke på fællesskabet.

– Jeg er stadig i tvivl og har ikke sat mit kryds endnu. Har jeg overset noget?


Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51