Dato: 18. november 2015
Kategori: Mad
Tags: Jagt, Gråand, And, Valnødder, Vildt, Palmekål, Kål, Tranebær
I sidste uge var det mortensaften, hvor man jo traditionen tro skal spise andesteg. Jeg havde dog travlt med at skrive min afsluttende hovedopgave på studiet, så jeg var bare derhjemme alene i min lejlighed. Andesteg, brunekartofler, sovs og rødkål var dog i overkanten, så i stedet lavede jeg en hurtig salat bestående af palmekål, karameliserede valnødder og tranebær og endelig hjemmerøget gråandebryster.
Og ja, der var ikke meget mortensaften over det. Og ærlig talt, så er det første og sidste gang jeg spiser palmekål mortensaften! selvom det nu smagte rigtig god og var nemt at lave.
En lækker nem og flot salat med palmekål, røget gråandebryster, valnødder og friske tranebær.
Ingredienser
- Palmekål
- Røgede andebryster
- Valnødder
- Friske tranebær
- Honning / sirup
Fremgangsmåde
- Start med at ryg (eller bar køb færdigrøget andebryster)
- Skær bryster i skiver
- På en pande varmes sirup (alternativt honning) op. Valnødderne steges i et par minutter og friske tranebær kommes på. Lige inden tranebærene begynder at sprænge slukkes for varmen.
- Stokken i palmekålbladene skæres af
- Bladene blancheres kort i kogende vand.
- Derefter blandes alle tingenes sammen. Du kan også anrette det pænt.