Dato: 14. september 2015
Kategori: Mad
Tags: Pesto, Krydderuter, Persille, Pinjekerner, Parmesan, Olie, Citron
Jep, endnu et indlæg om pesto. Denne gang en opskrift på persillepesto.
Jeg spiser rigtig meget pesto. Pasta med pesto, pesto til frokost, pesto på rugbrødsmadder og sågar pesto til morgenmad. Derfor har jeg skrevet en del indlæg om forskellige slags pestoer, som bl.a. pesto af rapsskud, fennikelpesto, klassisk basilikumspesto, ramsløgpesto og et generelt indlæg om pesto pesto pesto.
Ude på min altan vokser der flot kruspersille, så jeg har altid rigeligt med persille. Udover min egen persille fik jeg i sidste uge et stort bundt bredbladetpersille fra Københavns Fødevarefællesskab. Så, hvad gør man når man har pludselig står med alt for meget persille? Man laver selvfølgelig stegt flæsk med per… persillepesto!
Persillepesto er en lidt mere robust og kraftigt pesto i forhold til en almindelig basilikumspesto. Persillen giver en mere markant smag, hvilket gør pestoen god sandwich og lignende.
I nedenstående opskrift brugte jeg pinjekerner, men normalt ville jeg nok bruge valnødder til persille-pesto.
Jeg vil anbefale at du ikke bruger måle-angivelserne så nøje. Start med at fyld blenderen med al persillen (inkl. stilke) og kom mere ost, kerner og olie i. Blend derefter og tilføj mere ost, kerner og olie indtil den ønskede konsistens og smag opnås.
Opskrift på persillepesto, som giver en dejlig pesto med en god smag. Persillepesto passer blandt andet godt til sandwich og brød.
Ingredienser
- 1 stort bundt Persille
- 1 fed hvidløg
- 75-100 gr. pinjekerner eller valnødder
- 50-75 gr. parmesan
- 1 dl. olie
- salt og peber
- evt. citronsaft
Fremgangsmåde
- Skyl persillen og rist pinjekernerne let på en pande.
- Fyld blenderen op med al persillen inkl. stilke.
- Kom halvdelen af pinjekernerne, osten og olie i blenderen.
- Blend det hele, og tilføj mere ost, olie og kerner indtil den ønskede smag og konsistens opnås.
- Smag til med salt, peber og eventuelt lidt citronsaft.
Og ja, man kan sagtens spise pesto til morgenmad!