Dato: 27. maj 2015
Kategori: Mad
Tags: Pesto, Krydderuter, Basilikum, Pinjekerner, Parmesan, Olie, Citron
Jeg er inde i en temmelig hektisk periode, hvor jeg ikke har tid til at lave de store kulinariske madoplevelser. Derfor har jeg lavet en ordentlig portion basilikumpesto, som fungerer som dejlig nem aftensmad. I dette indlæg vil jeg dele min opskrift på klassisk basilikumpesto.
Som jeg har skrevet om i dette indlæg, pesto pesto pesto, er jeg vild med pesto. Oftest laver jeg det af forskellige slags urter og planter, blendet sammen med en god hård ost og mandler eller hasselnødder.
Engang imellem er det dog dejligt med en helt klassisk almindelig pesto af basilikum og pinjekerner.
Og da mit indendørs aquaponic drivhus forsyner mig med basilikum i rigelige mængder, må jeg jo også hellere få det brugt.
Udover disse planter fra drivhuset har jeg også en stor krukke med en flerårig basilikum, som også giver mange lækre blade. Denne krukke har jeg fået af en god kollega. Jeg er i fuld sving med at lave stiklinger af denne krukke, så jeg kan lave min egen store krukke.
Opskrift på klassisk basilikumpesto med basilikum, pinjekerner og parmesan. Pestoen smager fantastisk og passer til mange lækre retter.
Ingredienser
- 2 planter basilikum
- 80 gr. parmesan
- 4 fede hvidløg
- 80 gr. pinjekerner
- 1 dl. olivenolie
- Lidt salt
- Lidt citronsaft
Fremgangsmåde
- Start med at rist pinjekerne til de får lidt farve. Det giver dem mere smag.
- Derefer pilles bladene fra stilken. Der må gerne være lidt stilk med, men ikke meget.
- De ristede pinjekerner, hvidløg, basilikum og olie blendes sammen.
- Kom ikke al olien i med det samme. Ved at gemme lidt af den kan du nemmere justere konsistensen.
- Smag til med salt, peber og citron og de øvrige ingredienser.
- Og så er den ellers færdig
- Kan blandt bruges til en lækker sandwich med mozzarella og skinke.