Dato: 24. maj 2015
Kategori: Mad
Tags: Skaldyr, Rejer, Pilselvrejer, Fisk & Skaldyr
Som jeg har skrevet om i et par indlæg, Skaldyr. Bare skaldyr. og Skaldyrsorgie, er en af mine yndlings spise skaldyr. Og særligt skaldyr man skal spise med fingrene.
Store fade ala Plateau de fruit de mer er favoritten, men et helt fad kun med pil-selv rejer er heller ikke dårligt.
Jeg forbinder pil-selv rejer med sommer og hyggelige måltider. Det er så hyggeligt og befriende at sidde med alle fingrene og møjsommeligt pille rejer til en lille lækker mad. Det tager tid at pille rejer og man har derfor alle muligheder for at sidde og snakke og hygge imens.
Derfor havde også glædet mig til fredag aften, hvor den stod på pil-selv rejer og godt selskab.
Efter arbejde skulle jeg ud at dømme en fodboldkamp, hvor lavede nogle ærgerlige fejlkendelser, men alt i alt en fin stille og rolig kamp. Efter kampen skyndte jeg mig hjem, hvor rejerne ventede.
Til rejerne havde jeg købt noget lækkert brød og lavet tre slags mayo’er. Ramsløgmayo, Aioli og almindelig mayonnaise.
Normalt plejer jeg også at lave en lækker dild-dressing, men det glemte jeg denne gang.
Lørdag stod i fodboldens tegn igen. Først skulle jeg dømme en kamp og bagefter ud at hjælpe nogle kammerater fra mit gamle hold med at spille en serie 2 kamp.
En lidt mærkelig kamp, hvor vi skulle spille mod gruppens nummer 1, samtidig med at det hold jeg spillede på kun havde 3 stamspillere med. Fra kampens minut forsøgte vi at trække tiden ud, og spille ultra defensivt. Det lykkedes og vi fik en fornuftig 2-2’er hjem. Efter kampen kom nogle tilskuere over og ønskede os tillykke, selvom de godt nok aldrig havde set en så mærkelig kamp før.
Resten af pinsen skal bruges med min nevø på Odense Jernbanemuseum, hvor der er en stor Thomas Tog udstilling. Lidt arbejde, mere fodbold, en båd der skal have den sidste klat maling og en sød pige.
Nedenstående billeder er fra andre gode skaldyrs-dage.
Det bedste ved skaldyr er dog at gemme skallerne og dagen efter lave en fantastisk smagsfyldt bisque.
Åh, rejer. Nogle gange er det simple bare det bedste – og rejer med citron-rørt mayo og friskkværnet peber, på nydampede asparges er fx bare… Heaven 😀
– Anne
Kommentar by A+K/VenterPaaVinBlog — 4. juni 2015 @ 16:38
Anne for faen! Du har jo helt ret!
Kommentar by jacobdklarsen — 5. juni 2015 @ 8:04